Egy használt, Yamaha G5 hangversenyzongorára gyűjt közösségi finanszírozási modellben egy őrségi civil szervezet, a támogatók koncertbelépőt és egyéb program részvételi lehetőségeket kapnak vásárlásukért cserébe.

A zongoravásárlás non-profit támogató kampánya a Brancsközösség online felületen fut, itt szeretne a 30 éve működő Őri Alapítvány 2.5 millió forintot összegyűjteni, hogy megvásárolhassa a vágyott, használt, de még szebb napokra érdemes Yamaha G5 hangversenyzongorát.

Az Őri Alapítvány működteti a Malom Látogatóközpont nevű közösségi helyszínt Őriszentpéteren. A civil szervezet és vezetője, Sülyi Péter nevéhez fűződik a Virágzás Napjai művészeti fesztivál elindítása, amely 25 éven át vonzotta a minőségi kultúra és az érintetlen természeti környezet híveit az Őrségbe. A következő nagy projektjük a HÉTRÉTORSZÁG - a szerek és porták köztiválja volt, mely 2002-es indulása óta a térség legnagyobb kulturális és hagyományőrző eseményévé vált. Egyedi kezdeményezésük a Nyitott Porták hálózata is, amely több mint 20 település 40-50 helyszínén látogatható augusztusban.

Emellett évek óta sikeresen zajlik a Zene Templomai című hangverseny sorozatuk, mely a környék műemlék templomait avatja a kortárs- és a klasszikus zene befogadó helyszíneivé. Az előadók saját műfajuk élvonalát képviselik, de rendszeresen kapnak bemutatkozási lehetőséget feltörekvő tehetségek is.

Olyan kiváló zongoristák játszottak nálunk alkalmi hangszereken, mint Balázs János, Bogányi Gergely, Borbély László, Vásáry Tamás, vagy akár a 20. század egyik külföldre szakadt zongorista csodája: Rév Lívia.

"Kivételes környezet, kiváló művek, nagyszerű előadók... már csak a minőségi hangszer hiányzik a maradéktalan zenei élményhez!", hívják fel rá a figyelmet. 

Ezt szeretnék most pótolni azzal, hogy megvásárolnak egy használt, de a célnak még megfelelő, jó minőségű hangszert. Ha sikerül elérni a kitűzött célt, a zongora-avatást a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében, március 31-én tartják majd Őriszentpéteren.

A megcélzott összeg csaknem hatvan százaléka már össze is jött, a támogatói csomagok tartalmáról itt lehet részletesen tájékozódni.  

A fotók forrása: Őri Alapítvány
Vásáry Tamás és Kokas Katalin koncertje az Őrségben