Január elején immár tizedik alkalommal rendezik meg a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban a Szív Szerszámsziget 24 órás teremlabdarúgó tornát, melynek beharangozó sajtótájékoztatóját a napokban tartották. A jubileumi alkalom 2019. január 4-5-én jön el a torna életében. 

A sajtótájékoztató elején Luki András a torna egyik alapítója beszélt a kezdetekről és az elmúlt évek tapasztalatairól. Elmondta, hogy rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy a torna évről évre színvonalasabb és jobb legyen.  

Balaicz Zoltán, polgármester azzal folytatta, hogy egy amatőr kezdeményezésből profivá válva sikerült éveken keresztül megrendezni ezt a tornát, ami azt bizonyítja, hogy nem csak a kezdeményezés volt jó, hanem lelkes szervezők és támogatók találtak egymásra. 

Papp Gábor a névadó szponzor Szerszámsziget Kft. ügyvezetője az újdonságokról beszélt. Kiemelte, hogy az utóbbi években több elemmel is bővült a 24 óra programja. Az idén sem marad el a gyermektorna, amit a szombat délutáni szünetben rendeznek meg. A jubileumi alkalmat pedig, az esti döntőt követően pedig a ZTE FC, az FTC és a Nagykanizsa öregfiúk mérkőzéseivel teszik felejthetetlenné. 

A folytatásban Udvarhelyi András a torna igazgatója és egyben ötletgazdája is a lebonyolításról beszél. Négy hatcsapatos csoport, majd az első két helyezettek csoportonként jutnak az egyenes kieséses szakaszba. A tornának idén is van jótékony célja, a Bársonytalpak a Cicákért Zala Egyesületnek és a Bogáncs Állatmenhelynek gyűjtenek. Emellett négy dedikált mezt és kettő labdát is árverésre bocsátanak, melyekre licitálhatnak majd az érdeklődők. 

Kettő dedikált mez a Ferencváros, kettő pedig – Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány jóvoltából – a magyar öregfiúk-válogatott tagjainak aláírásával lesz licitre bocsátva. A bevételt pedig a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályának és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlják fel. 

A 24 csapatos mezőny létszáma egyébként még nem telt be. A csapatok december 17-ig nevezhetnek még a tornára. 

2018. december 13. Prm