foltvarrás (1), zene (7), Dóczi Éva (1), Quimby (1), család (10), törvényszék (4), adomány (4), asztalitenisz (1), élet (2), lélekzuhany (1), Toriki (1), PR (4), turné (1), lövészet (1), karate (1), rock (4), vonat (1), egészség (14), ünnep (4), lépegető (1)

Több mint egy hagyományos torna (képgaléria, videó)

2018-12-15

Január elején immár tizedik alkalommal rendezik meg a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban a Szív Szerszámsziget 24 órás teremlabdarúgó tornát, melynek beharangozó sajtótájékoztatóját a napokban tartották. A jubileumi alkalom 2019. január 4-5-én jön el a torna életében.

A sajtótájékoztató elején Luki András a torna egyik alapítója beszélt a kezdetekről és az elmúlt évek tapasztalatairól. Elmondta, hogy rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy a torna évről évre színvonalasabb és jobb legyen.

Balaicz Zoltán, polgármester azzal folytatta, hogy egy amatőr kezdeményezésből profivá válva sikerült éveken keresztül megrendezni ezt a tornát, ami azt bizonyítja, hogy nem csak a kezdeményezés volt jó, hanem lelkes szervezők és támogatók találtak egymásra.

Papp Gábor a névadó szponzor Szerszámsziget Kft. ügyvezetője az újdonságokról beszélt. Kiemelte, hogy az utóbbi években több elemmel is bővült a 24 óra programja. Az idén sem marad el a gyermektorna, amit a szombat délutáni szünetben rendeznek meg. A jubileumi alkalmat pedig, az esti döntőt követően pedig a ZTE FC, az FTC és a Nagykanizsa öregfiúk mérkőzéseivel teszik felejthetetlenné.

A folytatásban Udvarhelyi András a torna igazgatója és egyben ötletgazdája is a lebonyolításról beszél. Négy hatcsapatos csoport, majd az első két helyezettek csoportonként jutnak az egyenes kieséses szakaszba. A tornának idén is van jótékony célja, a Bársonytalpak a Cicákért Zala Egyesületnek és a Bogáncs Állatmenhelynek gyűjtenek. Emellett négy dedikált mezt és kettő labdát is árverésre bocsátanak, melyekre licitálhatnak majd az érdeklődők.

Kettő dedikált mez a Ferencváros, kettő pedig – Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány jóvoltából – a magyar öregfiúk-válogatott tagjainak aláírásával lesz licitre bocsátva. A bevételt pedig a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályának és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlják fel.

A 24 csapatos mezőny létszáma egyébként még nem telt be. A csapatok december 17-ig nevezhetnek még a tornára.

2018. december 13. Prm