A zalaegerszegi Toriki KHKE versenyzői március elején, Ajkán álltak tatamira a VII. SUN-DOME Karate Kupán. Remek versenyzéssel, kis híján mindenki a dobogó legfelső fokán végzett a csapatból. Takács Virág Vivien és Vugrinecz Attila sérülések miatt sajnos nem indulhattak ezen a versenyen. Takács Ferenc a fiatalok edzője méltán lehetett elégedett a csapat teljesítményével, hiszen 5 arany és 2 ezüstéremmel térhettek haza a versenyről.

Aranyérmet szerzett Vida Réka (kadet + 55kg) küzdelem, Forintos Fruzsina (kadet -55kg) küzdelem, Lakatos Noel Márk (11-12 éves) küzdelem, Gerencsér Bálint (mini kadet) küzdelem, Osbáth Lora (8-9 éves) küzdelem. Ezüstérmet szerzett Forintos Fruzsina (kadet) formagyakorlatban és Osbáth Hanna (8-9 éves) küzdelemben. Ezt követően a újabb kvalifikációs versenyen vettek részt a Toriki sportolói, méghozzá Szlovákiában, ahol 26 országból közel 2000 nevezést adtak le a csapatok. Minden kategóriában a nemzetközi élmezőnyhöz tartozó országok válogatott versenyzőivel kellett felvennie a fiataloknak a küzdelmet.

A rendkívül szép teljesítmények ellenére csak kettő dobogós helyezést értek el a zalaegerszegi versenyzők. Takács Virág Vivien az U21 -61kg-os korosztályban aranyérmet szerzett, míg Osbáth Lora bronzérmes lett az U10 +37 kg-os versenyben. 

2018. március 24. prm