12 órás jótékonysági futást szervezett a Decathlon Zalaegerszegen február 11-én. Immár negyedik alkalommal rendezte meg országosan is a Decathlon 12 órás váltófutását munkavállalói számára. Minden egységük (az áruházak dolgozói, a logisztikai központ és a központi iroda munkatársai) egy kijelölt napon 12 órán keresztül futottak váltóban reggel 8 órától este 20 óráig a szabadban vagy futópadon. A program eddigi célja egy közös sportélmény volt a csapatok számára, idén azonban jótékonysági céllal rótták a kilóméreteket a dolgozók és vezetők. 

A 12 órás futáson közel 600 sportos kolléga vett részt országszerte. Az ötlet zalaegerszegi áruház egyik munkatársától, Kocsis Tamástól származik, aki az elmúlt években is a projekt felelőse volt. A korábbi évekkel ellentétben idén ez több lesz, mint egy egyszerű sportprogram. A vállalat minden megtett kilométer után 750 forint értékben ajánlott fel támogatást egy, a csapat által kiválasztott helyi szervezetnek. 

-A zalaegerszegi munkaközösség a Csillaközi Óvoda kis lakóiért futottak február 11-én, akiknek minél nagyobb értékű sportszertámogatást szerettek volna adni a nap végén. Külön motiváló volt számunkra, hogy támogatásképpen az ovisok is becsatlakoztak és hétfőn 10 és 11 óra között futották a köröket az óvodában. A futáson a CSEÖH helyi szervezete is részt vet, ezzel támogatva a kezdeményezésünket. tájékoztatottKocsis Tamás, a program ötletgazdája. 

A spotszer kereskedő az utóbbi években egyre több társadalmi felelősségvállalási projektet indított el országszerte. Több egyesülettel működnek együtt, a sporton keresztül széles rétegeket szeretnének támogatni illetve küldetésüknek tartják, hogy a lehető legtöbb ember számára tegyék elérhetővé a sportolás lehetőségét és annak öröm. 

A 12 órás futás igazán remek eredménnyel zárult, hiszen a CSEÖH szervezete 7km-t, a szülők 12km-t tettek hozzá az eredményhez, míg az áruház munkatársai 91km –t teljesítettek, így összesen 110km-t futottak. Összesen 82.500 Forintot futottak össze a résztvevők, amely összegből az óvoda megvalósíthatja régi vágyát egy trambulin beszerzését az intézménynek.

2019. február 16. Prm