Egy sikeres szezon után van a ZTE NKK kosárlabda csapata. A kispadról távozó Gáspár Dávid helyét nem volt könnyű pótolni a vezetőknek, valamint a keret kialakítása is komoly fejtörést okozott. A ZTE NKK 2019/2020-as keretének tagjairól és a csapat új vezetőedzőjéről sajtótájékoztató keretében számoltak be a klub vezetői. 

Tóth László ügyvezető vezette fel a csapat bemutatását, aki elmondta, hogy az anyagi lehetőségeikhez megfelelő keretet alakítottak ki az idén is.

-Az elmúlt szezon olyan alapot teremtett és olyan magasra tette a csapat a lécet a bronzérem megszerzésével, hogy nagyon nehéz volt ehhez a szinthez felépíteni az új keretet. Fontos volt, hogy azokat a játékosokat, akik letéteményesei lehetnek egy újabb sikeres szezonnak, gyorsan megállapodjunk, hogy meglehessen az keretünk alapja.  

Ügyvezető ezt követően bemutatta a csapat új vezetőedzőjét, Molnár Józsefet, aki Körmenden született, majd Zalaegerszegen tanult és a fővárosban kezdte el az edzői karrierjét. Ezt követően az Egyesült Államokban dolgozott, majd Új-Zéland következett, ahol az ottani szövetségnek dolgozott U 16 és U18-as válogatottaknál, valamint az első ligában is szerepet vállalt. 2012-ben hazatért a családjával és a Szeged NB I-es férfi csapatánál dolgozott egy rövid ideig, aztán Norvégiába vezetett az útja, ahol másodosztályú csapatoknál és szintén az U16 és U18-as válogatottaknál dolgozott. A SMAFC hívására tavaly tért haza és azóta a soproni utánpótlásban és a B csoportos együttesnél munkálkodott. 

-Gratulálok a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez és a klub vezetése előtt is kalapot kell emelni. Köszönöm a bizalmat, véleményem szerint erős magyar magja lesz az együttesünknek, remélem, hogy remekül tudunk majd közösen együtt dolgozni a szezonban.

Ezt követően a vezetők bemutatták az új keretet, melyben két nagy visszatérő is van, Nagy Dóra és Kirby Burkholder. A tavalyi keretből sikerült megállapodni a Holland válogatott Janis Ndibával és Horti Dóra is maradta csapat kötelékében. 

A saját nevelésű Kovács Georgina és Preisinger Boglárka, valamint a Sopronból hazaértő, szintén saját nevelésű Dömötör Dorina trió alkotja majd az U20-as korosztályt. Mellettük ismét a felnőtt keret tagja Jurkó Noémi, valamint Pécsről érkezik Csutorás Fanni, míg egyetemi tanulmányai végeztével csapatunkban folytatja Kuttor Enikő. A légiós helyekre, a már említett Burkholder és Ndiba mellett, Hayes Keyona (center) és a Celjében játszott, Andjela Delic (hátvéd) érkezik.

A szakmai stáb nem változik, így a másodedzői feladatokat továbbra is Horváth Zsófia látja el.  A felkészülés előre láthatóan augusztus második hetében kezdődik. 

2019. május 30. PRM