mozi (10), judo (4), egészség (14), Ákos (1), promoció (1), könyv (3), hastánc (3), bábszínház (3), család (10), advent (8), koncert (7), star wars (1), Teke (1), tehetség (3), Ady (1), rock (4), gasztronómia (7), álomgyár (1), PR (4), Toriki (1)

Molnár József a ZTE NKK új vezetőedzője

2019-05-31

Egy sikeres szezon után van a ZTE NKK kosárlabda csapata. A kispadról távozó Gáspár Dávid helyét nem volt könnyű pótolni a vezetőknek, valamint a keret kialakítása is komoly fejtörést okozott. A ZTE NKK 2019/2020-as keretének tagjairól és a csapat új vezetőedzőjéről sajtótájékoztató keretében számoltak be a klub vezetői.

Tóth László ügyvezető vezette fel a csapat bemutatását, aki elmondta, hogy az anyagi lehetőségeikhez megfelelő keretet alakítottak ki az idén is.

-Az elmúlt szezon olyan alapot teremtett és olyan magasra tette a csapat a lécet a bronzérem megszerzésével, hogy nagyon nehéz volt ehhez a szinthez felépíteni az új keretet. Fontos volt, hogy azokat a játékosokat, akik letéteményesei lehetnek egy újabb sikeres szezonnak, gyorsan megállapodjunk, hogy meglehessen az keretünk alapja.

Ügyvezető ezt követően bemutatta a csapat új vezetőedzőjét, Molnár Józsefet, aki Körmenden született, majd Zalaegerszegen tanult és a fővárosban kezdte el az edzői karrierjét. Ezt követően az Egyesült Államokban dolgozott, majd Új-Zéland következett, ahol az ottani szövetségnek dolgozott U 16 és U18-as válogatottaknál, valamint az első ligában is szerepet vállalt. 2012-ben hazatért a családjával és a Szeged NB I-es férfi csapatánál dolgozott egy rövid ideig, aztán Norvégiába vezetett az útja, ahol másodosztályú csapatoknál és szintén az U16 és U18-as válogatottaknál dolgozott. A SMAFC hívására tavaly tért haza és azóta a soproni utánpótlásban és a B csoportos együttesnél munkálkodott.

-Gratulálok a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez és a klub vezetése előtt is kalapot kell emelni. Köszönöm a bizalmat, véleményem szerint erős magyar magja lesz az együttesünknek, remélem, hogy remekül tudunk majd közösen együtt dolgozni a szezonban.

Ezt követően a vezetők bemutatták az új keretet, melyben két nagy visszatérő is van, Nagy Dóra és Kirby Burkholder. A tavalyi keretből sikerült megállapodni a Holland válogatott Janis Ndibával és Horti Dóra is maradta csapat kötelékében.

A saját nevelésű Kovács Georgina és Preisinger Boglárka, valamint a Sopronból hazaértő, szintén saját nevelésű Dömötör Dorina trió alkotja majd az U20-as korosztályt. Mellettük ismét a felnőtt keret tagja Jurkó Noémi, valamint Pécsről érkezik Csutorás Fanni, míg egyetemi tanulmányai végeztével csapatunkban folytatja Kuttor Enikő. A légiós helyekre, a már említett Burkholder és Ndiba mellett, Hayes Keyona (center) és a Celjében játszott, Andjela Delic (hátvéd) érkezik.

A szakmai stáb nem változik, így a másodedzői feladatokat továbbra is Horváth Zsófia látja el. A felkészülés előre láthatóan augusztus második hetében kezdődik.

2019. május 30. PRM