Ideális helyszínnek bizonyult a Zalaegerszegi Jégcsarnok a Decathlon Kosárlabda Bajnokság lebonyolítására. A Városi Szabadidő Szövetség Kosárlabda Bizottságának szervezésében, húsz csapat részvételével rendeztek kosárlabda tornát. A versenyen a 3x3-as szabályok szerint játszottak a csapatok, játékvezetők közreműködésével. A szervezők három pályát építettek fel, az inline felülettel borított jégpályán és három korcsoportban várták a nevezőket. A felnőtt (nyílt) kategóriában egy utazásért küzdöttek a csapatok, akik közül a zalaegerszegi Hoppááá csapata lett az első veretlenül, az Endgame és a Kertvárosi Gettó előtt. 

A legnagyobb csatákat a fiúk 14-18-as korosztályának küzdelmei hoztak, ahol három csapat végig fej-fej mellett haladt. Végül hármas körbeverés alakult ki, így csak hosszas számolgatás és összevetés után tudtak győztesest hirdetni a szervezők. Végül a megyeszékhelyi NEMTOM csapata nyert, a Paradicsom Placcsantók és a Junikornis előtt. A lányoknál szomszédvári rangadón , a SZOESE és a ZTE NKK junior játékosaiból alakult, No Name között dőlt el a győztes kiléte. Ezúttal a megyeszékhelyiek örülhettek. A 10-14-es fiúknál az Air Team lett a bajnok a Zegfuture csapatát megelőzve. A lányoknál az Anonymus nyert, a Jómadarak és a harmadik Névtelenül előtt.

A szervezők szakítva a hagyományokkal minden korcsoportnak külön rendeztek büntető és hárompontos dobóversenyt értékes ajándékokért. A nyílt kategóriában Béres Tibor (hárompontos) és Oláh Dávid (büntető), a 14-18-as korosztályban Lajos Bálint (hárompontos) és Pajor Máté (büntető), míg a 10-14-es korosztályban Kocsárdi Emese (hárompontos) és Varga Réka (büntető) nyert. A díjátadókon Böjte Sándor a körzet önkormányzati képviselője és bronzérmes női kosárlabda csapat képviseletében a Gáspár házaspár, Virág és Dávid segédkeztek. 

Csizmadia László a szervezők részéről elmondta, hogy jövőre,a ZTE 100 éves jubileuma alkalmából egy különleges rendezvényt szerveznek. 

2019. május 24. Prm