sportkarate (1), Életstílus&Utazás (8), Ady (1), bábszínház (3), adomány (4), Lego (1), koncert (7), labdarúgás (4), Box (1), egészség (14), élet (2), kosárlabda (3), kábítószer (1), zene (7), karácsony (2), fesztivál (16), digitális (5), Kézművesek háza (3), méz (2), turné (1)

Kosárlabda tornát rendeztek a Jégcsarnokban (képgaléria)

2019-05-24

Ideális helyszínnek bizonyult a Zalaegerszegi Jégcsarnok a Decathlon Kosárlabda Bajnokság lebonyolítására. A Városi Szabadidő Szövetség Kosárlabda Bizottságának szervezésében, húsz csapat részvételével rendeztek kosárlabda tornát. A versenyen a 3x3-as szabályok szerint játszottak a csapatok, játékvezetők közreműködésével. A szervezők három pályát építettek fel, az inline felülettel borított jégpályán és három korcsoportban várták a nevezőket. A felnőtt (nyílt) kategóriában egy utazásért küzdöttek a csapatok, akik közül a zalaegerszegi Hoppááá csapata lett az első veretlenül, az Endgame és a Kertvárosi Gettó előtt.

A legnagyobb csatákat a fiúk 14-18-as korosztályának küzdelmei hoztak, ahol három csapat végig fej-fej mellett haladt. Végül hármas körbeverés alakult ki, így csak hosszas számolgatás és összevetés után tudtak győztesest hirdetni a szervezők. Végül a megyeszékhelyi NEMTOM csapata nyert, a Paradicsom Placcsantók és a Junikornis előtt. A lányoknál szomszédvári rangadón , a SZOESE és a ZTE NKK junior játékosaiból alakult, No Name között dőlt el a győztes kiléte. Ezúttal a megyeszékhelyiek örülhettek. A 10-14-es fiúknál az Air Team lett a bajnok a Zegfuture csapatát megelőzve. A lányoknál az Anonymus nyert, a Jómadarak és a harmadik Névtelenül előtt.

A szervezők szakítva a hagyományokkal minden korcsoportnak külön rendeztek büntető és hárompontos dobóversenyt értékes ajándékokért. A nyílt kategóriában Béres Tibor (hárompontos) és Oláh Dávid (büntető), a 14-18-as korosztályban Lajos Bálint (hárompontos) és Pajor Máté (büntető), míg a 10-14-es korosztályban Kocsárdi Emese (hárompontos) és Varga Réka (büntető) nyert. A díjátadókon Böjte Sándor a körzet önkormányzati képviselője és bronzérmes női kosárlabda csapat képviseletében a Gáspár házaspár, Virág és Dávid segédkeztek.

Csizmadia László a szervezők részéről elmondta, hogy jövőre,a ZTE 100 éves jubileuma alkalmából egy különleges rendezvényt szerveznek.

2019. május 24. Prm