A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület két helyen is aktívan szerepelt. A csapat egyik fele az SKIF Hungary danfelkészítő szemináriumán és válogatott edzésén vett részt Budapesten, amíg a csapat másik fele kitűnően szerepelt a Hévízen megtartott Európa karate kupán, amely az ippon shobu versenyszabály alapján volt megrendezve. A versenyen a legeredményesebb versenyző Schiller Anna volt, aki kategóriájában katában és kumitében az első helyen végzett. A 10- 11 éveseknél katában Horváth Jokus Vivien végzett az első helyen, míg Fülöp Nikoletta ugyanitt a második lett. Kumitéban Fülöp Nikoletta lett az első, míg Görcsi Boglárka a második és Horváth Jokus Vivien a harmadik. A 14-15 éves korcsoportban Gutta Petra a 3. helyen végzett. Barbalics Benita és Tóth Lili Boglárka katában a 4. helyen végzett. A fiúknál Steinitz Márk kumitéban szintén a harmadik helyen végzett.

A karatékák sűrű versenyszezonját jelzi, hogy az elmúlt hétvégén a Győr-Moson –Sopron megyei Levélen tartott regionális karate bajnokságon az egyesület versenyzői kitűnően szerepeltek. A viadal WKF szabályrendszerben zajlott, ahol 21 egyesület 266 versenyzője mutathatta meg tudását. Kiss Virág a 8-9 évesek lány utánpótlás katában az 1. helyen végzett. Osbáth Lora 8-9 évesek között katában és kumitéban is első helyen végzett, csak úgy, mint testvére Osbáth Hanna, aki szintén két elsőséget szerzett. A 10-11 éveseknél Lőcsei Lili katában és kumitében is első lett, valamint felnevezve a 12-13 éves lány utánpótlás korcsoportba katában is első helyet szerzett.  Fülöp Nikoletta 10-11 évesek között katában 1. helyet, kumitében 2. helyet szerzett. Kovács Dominika Hanna 12 -13 éveseknél katában és kumitéban 1. helyen végzett valamint a 14-15 éveseknél felnevezve formagyakorlatban remek versenyzéssel előzte meg a mezőnyt. Dömötör Dávid 14 -15 éves korcsoportban, formagyakorlatban az első helyen végzett. Dávidot a felnőttek közé is felnevezték, ahol az előkelő 3. helyen végzett, kumitében pedig a a 4.helyen.

Az egyesület összességében kitűnően szerepelt és megívást kaptak az IJKA Magyar Bajnokságra novemberben. 

A képen balról jobbra alsó sorban Molnár Tamás edző, Dömötör Dávid, Kovács Dominika Hanna, Csondor Bianka erőnléti edző. Felső sor: Fülöp Nikoletta, Lőcsei Lili, Osbáth Lora, Osbáth Hanna, Kiss Virág. 

2017. november 2. prm