Pécsen rendezték a 3. Kaméleon Hastáncversenyt, melyről a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület táncosai kiváló eredményekkel tértek haza. Az egyesület 15 gyermek és 30 felnőtt versenyzővel képviseltette magát az országos megmérettetésen, különböző stílusokban, amatőr és haladó kategóriában, 7 csoportos és 2 szóló számmal. Tündérliliom gyermek csoport amatőrben, a Rózsabimbók gyermek csoport pedig haladó kategóriában érték el arany minősítést és kategóriagyőzelmet is egyben. Fehér Barbara és Horváth Beáta szóló kategóriákban is megméretették magukat, mindketten ezüstminősítést szereztek.
A Százszorszépek amatőr dáma kategóriában ezüstminősítést érték el, ugyanezt a kategóriát megnyerte a Cseresznyevirág csoportunk arany minősítéssel. A versenyt a dáma középhaladó kategória zárta, melyben a Jácintok egy ezüst és egy arany, a Tűzliliomok pedig egy arany minősítéssel gazdagodtak. Ennek a kategóriának az első helyén a Jázminok végeztek arany minősítéssel.

- Nagyon színvonalas volt a szervezés, és izgalmas és változatos versenyszámokat láthattunk - meséli Nemesházi Bernadett, az egyesület elnöke, aki szombaton szakmai zsűriként, majd másnap oktatóként is részt vett a rendezvényen. - Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, hogy ilyen erős mezőnyben, közel 80 induló között ilyen szép eredményeket értek el. 

A verseny után sincs megállás a hastáncosoknak, hiszen májusban egy újabb verseny vár még rájuk és közben gőzerővel készülnek a július 20-i nagy évzáró gála estjükre.

2019. március 16. Prm