A Zalaegerszegi Utánpótlás Judo Versenyt és sportági bemutatót szombaton a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében rendezi meg a Zalaegerszegi Judo SE. A részletekről Nagysolymosi Sándor, a klub edzője számolt be nekünk:

- Két részre osztódik a rendezvényünk, melynek első felében a 10 év alatti gyerekeknek szervezünk játékos vetélkedőket, amelyben megmutathatják mit tanultak az edzéseken. A hivatalos megnyitót követően pedig 5 korosztályban zajlanak a küzdelmek

A kiváló judós elmondta, hogy a régiós egyesületeken-Kaposvár, Nagykanizsa, Pécs, Mohács, Dombóvár, Barcs, Somogyszob- kívül Veszprémből, Szombathelyről, Győrből, Budapestről, Pápáról, Kecskemétről, valamint a határon túlról, Lendváról és Szlovákiából is érkeznek csapatok a versenyre. Közel 200-250 versenyzőt várnak 20 delegáló egyesületből. A helyi egyesület 30-35 fővel képviseltetik magukat. A torna 9.30-kor kezdődik. 

A Zalaegerszegi Judo SE az elmúlt hétvégén, Barcson tartotta a főpróbát, ahol 18 egyesület 330 versenyzőjének részvételével rendeztek Jubileumi Regionális Judo Versenyt. A szokásostól eltérően, a diák, serdülő és ifjúsági korosztályok mellett a juniorok és felnőttek is összemérhették tudásukat a nagyon színvonalas rendezvényen. Az egerszegiek 19 fős csapattal érkezett és mindenki érmes helyen végzett. 

Aranyérmesek: Dörnyei Dorisz, Hosszú Donát, Furák Tamara, Kiss Zoltán, Somogyi Olivér, Partics Roland, Verebi Ákos.
Ezüstérmesek: Bordács Anikó, Simon Márk, Dr. Malhazjan Armen, Szekér László, Varga Áron, Volner Fanni, Volner Panna. 
Bronzérmesek: Bordács Anita, Horváth Evelin, Nagy Péter, Mátéffy Gábor, Verebi Ádám.

2018. április 13. prm