adomány (4), ünnep (4), Toriki (1), vers (1), jégpálya (1), sport (76), koraszülöttek (1), lépegető (1), darts (2), Ákos (1), gyermekek (5), asztalitenisz (1), mézfesztivál (2), kultúra (23), fesztivál (16), Intersport (4), tánc (3), karate (1), judo (4), rock (4)

Judo versenyt rendeznek Zalaegerszegen

2018-04-13

A Zalaegerszegi Utánpótlás Judo Versenyt és sportági bemutatót szombaton a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében rendezi meg a Zalaegerszegi Judo SE. A részletekről Nagysolymosi Sándor, a klub edzője számolt be nekünk:

- Két részre osztódik a rendezvényünk, melynek első felében a 10 év alatti gyerekeknek szervezünk játékos vetélkedőket, amelyben megmutathatják mit tanultak az edzéseken. A hivatalos megnyitót követően pedig 5 korosztályban zajlanak a küzdelmek
.
A kiváló judós elmondta, hogy a régiós egyesületeken-Kaposvár, Nagykanizsa, Pécs, Mohács, Dombóvár, Barcs, Somogyszob- kívül Veszprémből, Szombathelyről, Győrből, Budapestről, Pápáról, Kecskemétről, valamint a határon túlról, Lendváról és Szlovákiából is érkeznek csapatok a versenyre. Közel 200-250 versenyzőt várnak 20 delegáló egyesületből. A helyi egyesület 30-35 fővel képviseltetik magukat. A torna 9.30-kor kezdődik.

A Zalaegerszegi Judo SE az elmúlt hétvégén, Barcson tartotta a főpróbát, ahol 18 egyesület 330 versenyzőjének részvételével rendeztek Jubileumi Regionális Judo Versenyt. A szokásostól eltérően, a diák, serdülő és ifjúsági korosztályok mellett a juniorok és felnőttek is összemérhették tudásukat a nagyon színvonalas rendezvényen. Az egerszegiek 19 fős csapattal érkezett és mindenki érmes helyen végzett.

Aranyérmesek: Dörnyei Dorisz, Hosszú Donát, Furák Tamara, Kiss Zoltán, Somogyi Olivér, Partics Roland, Verebi Ákos.
Ezüstérmesek: Bordács Anikó, Simon Márk, Dr. Malhazjan Armen, Szekér László, Varga Áron, Volner Fanni, Volner Panna.
Bronzérmesek: Bordács Anita, Horváth Evelin, Nagy Péter, Mátéffy Gábor, Verebi Ádám.

2018. április 13. prm