A Fitt, Egészséges Nemzetért, Tárt Kapus Program ingyenes sportolási lehetőséget teremt a városlakóknak a megyeszékhelyen. A lehetőségről Csizmadia László program koordinátor ad tájékoztatást:

-Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága hirdette meg a programot, melynek lebonyolítását a Magyar Szabadidősport Szövetség vállalta magára. Az így kiírt pályázaton sikerrel szerepelt a Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség. Az elnyert pályázati összegből helyi szinten megvalósítandó, a szabadidősport gyakorlásával összefüggő tevékenységek támogatása a cél.

Kiket céloz meg a program?

-Igyekeztünk úgy összeállítani a lehetőségeket, hogy a városunkban ismertebb, tömegek által űzött, népszerű sportágak közül választhassanak az érdeklődők. Így lehetőség van tornatermi mozgásformákra, ahol labdajátékok is űzhetők, a sportcentrumban kispályás labdarúgás, rekortán, illetve a hűvösebb idő beköszöntével a futófolyosó igénybe vételére.

Hogy lehet részt venni és kihasználni a program adta lehetőségeket?

- Zalaegerszeg sportinfrastruktúrája lényegesen nagyobb városokéhoz hasonló, így arra törekedtünk a helyszínek, időpontok kiválasztásánál, hogy mindazok találjanak érdeklődési körüknek megfelelő sportágat, akik már most is rendszeresen sportolnak, vagy e lehetőséget kihasználva szeretnék elkezdeni az aktív mozgást.

 Mit jelent konkrétan a # BeActive Night? 

-Az Európai Unió Sportbizottsága által meghirdetett Európai Sporthét – ami szeptember 23-30 között zajlik – és ezen belül különösen szeptember 29-én éjjel megszervezendő sportprogramokat jelenti. Városunkban különböző helyszíneken utcai kosárlabda, kispályás labdarúgás, röplabda tornákat szervezünk, bizonyos időkorláttal ingyenes lesz a belépés a fedett uszodába, illetve a tájfutók szerveznek látványos, éjszakai futóversenyt. Egy újabb pályázaton további programok szervezése zajlik, amennyiben annak is pozitív lesz az elbírálása, időben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A pontos helyszínekről és időpontok:

Folyó programok:
-          Ostorosban megyei kosárlabda bajnokság
-          Ostorosban meghívásos röplabda tornák és városi bajnokság
-          III. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság (május 12)
-          Széchenyi Tagiskola  tornatermében,
-          Ady iskola tornatermében,
-          Petőfi iskola tornatermében sportolási lehetőség.

EU Sportbizottsága évek óta meghirdeti a Sporthetet, ami  idén szeptember 23-30 között lesz. Ennek keretén belül szeptember 29-én, szombaton BeActive Night néven éjszakai sportprogramok megszervezését tűzte ki célul. A Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség az alábbi programokat szervezi erre az éjszakára, térítésmentes belépéssel:
 
-          utcai kosárlabda torna
 
-          röplabda torna
 
-          kispályás labdarúgó torna
 
-          tájékozódási futóverseny
 
-          Fedett uszodai belépés 17-19 óra között
 
-          Felújított lőtéren pisztoly,  lég- és kispuska lövészet
 
-          ZTE FC Stadionban 19-20 óra között edzés, 11-es rúgóverseny

2018. szeptember 18. Prm