Ady (1), karácsony (2), gyermekek (5), kiállítás (7), vers (1), édesség (3), asztalitenisz (1), Életstílus&Utazás (8), vonat (1), koraszülöttek (1), Flashmob (1), adomány (4), sportkarate (1), tehetség (3), atlétika (5), iskola (2), Magyar Vöröskereszt (1), úszás (4), star wars (1), mézfesztivál (2)

Ingyenes sportolás Zalaegerszegen is!

2018-09-19

A Fitt, Egészséges Nemzetért, Tárt Kapus Program ingyenes sportolási lehetőséget teremt a városlakóknak a megyeszékhelyen. A lehetőségről Csizmadia László program koordinátor ad tájékoztatást:

-Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága hirdette meg a programot, melynek lebonyolítását a Magyar Szabadidősport Szövetség vállalta magára. Az így kiírt pályázaton sikerrel szerepelt a Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség. Az elnyert pályázati összegből helyi szinten megvalósítandó, a szabadidősport gyakorlásával összefüggő tevékenységek támogatása a cél.

Kiket céloz meg a program?

-Igyekeztünk úgy összeállítani a lehetőségeket, hogy a városunkban ismertebb, tömegek által űzött, népszerű sportágak közül választhassanak az érdeklődők. Így lehetőség van tornatermi mozgásformákra, ahol labdajátékok is űzhetők, a sportcentrumban kispályás labdarúgás, rekortán, illetve a hűvösebb idő beköszöntével a futófolyosó igénybe vételére.

Hogy lehet részt venni és kihasználni a program adta lehetőségeket?

- Zalaegerszeg sportinfrastruktúrája lényegesen nagyobb városokéhoz hasonló, így arra törekedtünk a helyszínek, időpontok kiválasztásánál, hogy mindazok találjanak érdeklődési körüknek megfelelő sportágat, akik már most is rendszeresen sportolnak, vagy e lehetőséget kihasználva szeretnék elkezdeni az aktív mozgást.

Mit jelent konkrétan a # BeActive Night?

-Az Európai Unió Sportbizottsága által meghirdetett Európai Sporthét – ami szeptember 23-30 között zajlik – és ezen belül különösen szeptember 29-én éjjel megszervezendő sportprogramokat jelenti. Városunkban különböző helyszíneken utcai kosárlabda, kispályás labdarúgás, röplabda tornákat szervezünk, bizonyos időkorláttal ingyenes lesz a belépés a fedett uszodába, illetve a tájfutók szerveznek látványos, éjszakai futóversenyt. Egy újabb pályázaton további programok szervezése zajlik, amennyiben annak is pozitív lesz az elbírálása, időben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A pontos helyszínekről és időpontok:

Folyó programok:
- Ostorosban megyei kosárlabda bajnokság
- Ostorosban meghívásos röplabda tornák és városi bajnokság
- III. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság (május 12)
- Széchenyi Tagiskola tornatermében,
- Ady iskola tornatermében,
- Petőfi iskola tornatermében sportolási lehetőség.

EU Sportbizottsága évek óta meghirdeti a Sporthetet, ami idén szeptember 23-30 között lesz. Ennek keretén belül szeptember 29-én, szombaton BeActive Night néven éjszakai sportprogramok megszervezését tűzte ki célul. A Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség az alábbi programokat szervezi erre az éjszakára, térítésmentes belépéssel:

- utcai kosárlabda torna

- röplabda torna

- kispályás labdarúgó torna

- tájékozódási futóverseny

- Fedett uszodai belépés 17-19 óra között

- Felújított lőtéren pisztoly, lég- és kispuska lövészet

- ZTE FC Stadionban 19-20 óra között edzés, 11-es rúgóverseny

2018. szeptember 18. Prm