Ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség a városlakóknak. A Tárt Kapus Program második ütemében újabb sportágakat lehet kipróbálni és rendszeresen gyakorolni. A lehetőségről Csizmadia László program koordinátor ad tájékoztatást:

Mi a tapasztalat az I. ütemben zajló programokkal kapcsolatban, mit szeret a közönség?  
-A Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség eredményesen pályázott az Emberi Erőforrás Minisztérium által kiírt „Fitt, Egészséges Nemzetért! Tárt Kapus Program I. ütemére, melynek keretén belül elsődlegesen a labdajátékokat űzőknek kedveztünk. Lehetőség van kosárlabda, röplabda kipróbálására, illetve edzésre is. Természetesen, aki a testmozgás tornateremben űzhető más formáját szeretné igénybe venni, az is látogathatta a helyszíneket.

Mik a II. ütem elemei?   
-Itt is sikeres volt a pályázatunk, ahol más mozgásformákra helyeztük a hangsúlyt. A futást kedvelők térítésmentesen látogathatják a Vágóhíd utcai Sportcentrum rekortán pályáját, illetve a hűvösebb időben a futófolyosót is. A műfüves kispályát is igénybe lehet venni. Az úszást kedvelők is örülhetnek, szombaton délutánonként ingyen lehet igénybe venni a teljes vízfelületet. A hölgyekre külön gondoltunk, ők a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok kistermében szakember irányításával női tornán vehetnek részt.

Aki még szeretné igénybe venni a sportolási lehetőségeket, hol tájékozódhat a pontos helyszínekről és időpontokról?  
-Több helyen is megtalálhatóak, így a www. promomagazin.hu/tártkapus program oldalon, a  Facebookon a Zalaegerszegi Városi Szabadidősport Szövetség oldalán tételesen felsoroltuk, hogy hol és milyen időszakban lehet térítésmentesen igénybe venni a különböző mozgási formákat nyújtó lehetőségeket. A pályázat szerint december 31-ig tudjuk biztosítani e feltételeket, így arra biztatok minden érdeklődőt, bátran keresse fel a helyszíneket!

2018. december 10. Prm