A Városi Szabadidősport Szövetség Kosárlabda bizottsága ebben az évben sem hagyja otthon ülni a kosárlabdát kedvelőket. Az idén május 17-18-n egy 24 órás kosárlabda tornát tervez Csizmadia László elnök és csapata. 

-A helyszín részben új, hiszen a Zalaegerszegi Jégcsarnokban, nem mindennaposak az ilyen jellegű versenyek. Korábban egy B33-as rendezvénynek már otthont adott az intézmény, így bátran mertünk élni a lehetőséggel és ide szervezni a tornát. Az inline felületen, négy palánkon zajlanak majd a küzdelmek péntek este 20 órától másnap estig. – tájékoztatott Csizmadia László. 

A nevezés javában zajlik, amely nem a hagyományos módon történik. A www.kozosenasportert.hu/24-oras-kosarlabda-bajnoksag oldalon lehet a csapatoknak regisztrálni és nevezni is egyben. A szervezők felnőtt (18 év felett), 10-14 fiú-lány és 14-18 fiú –lány kategóriában 5 fős csapatok jelentkezését várják. A nevezési határidő május 12. 

Csizmadia László elmondta továbbá, hogy minden a kosárlabdáról fog szólni a torna ideje alatt, de készülnek főleg szombatra egyéb programokkal is. Trükkös kerékpárokat lehet majd kipróbálni a Jégcsarnok előtt, valamint a kerekes székes kosárra dobást is kipróbálhatják a résztvevők. A mérkőzések mellett szombaton délután egy nosztalgiamérkőzés is lesz a ZTE KK és a Körmend korábbi nagy kedvencei mérik össze tudásukat. 

 

2019. május 10. Prm