Csütörtökön délben útjára indult a labda az idei Csarnok Kupán, amit ugye előzetesen decemberben rendeztek volna, de a megyei első osztály előrehozott fordulói miatt halasztották 2019-re. A torna az öregfiúk 2-es (45+) kategóriával kezdődött, ahol 10 csapat kettő csoportban játszott körmérkőzéses rendszerben. Az „A” jelű csoportban (Öregedett Körmendiek, Vorhota LSC, Golden Gate, Farmervilág-Lenti TE, Torcida Lendava) gyászszünettel kezdődött a küzdelem, mivel a Körmendiek egyik meghatározó játékosa, Buti Tibor, szerdán reggel tragikus hirtelenséggel elhunyt. A vasiak társuk emlékének is játszva veretlenül nyerték meg a csoportot, mindössze egy döntetlent begyűjtve a három győzelmük mellé. A második helyet a csoportban a Vorhota LSC, a harmadikat a Golden Gate Globál Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szerezte meg. A negyedik továbbjutást jelentő helyért a Lenti és a Lendva játszott az utolsó csoportkörben sorsdöntő mérkőzést, amelyet végül a Lenti nyert meg és jutott a negyeddöntőbe.

A „B” jelű csoportban (Ostrom Gumiszervíz, Siófoki Bányász, Winchester United, Berúgókar FC, Ajka) már sokkal gólgazdagabb összecsapásokat láthattunk. Kiemelkedett az egykori ZTE játékosokkal megerősített Ostrom Gumiszervíz csapata, akik ontották a gólokat. Mellettük a Siófoki Bányász SE csapata menetelt egyenletesen a továbbjutás felé. A harmadik helyen a Winchester United, míg a negyediken a Berúgókar FC csapata jutott az egyenes kieséses szakaszba.

A negyeddöntőben az Öregedett Körmendiek tovább meneteltek és magabiztos 3-0-val jutottak az elődöntőbe a Berúgókar FC ellen. A velük azonos ágon meglepetésre az addig remekül teljesítő Siófoki Bányász SE ellen kétgólos hátrányból, hozta döntetlenre a találkozót a Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és büntetőkkel tovább is jutottak. Az elődöntőben a Körmendiek őket sem kímélték és 3-0-val jutottak a döntőbe. A másik ágon a Vorhota LSC 2-0-ra verte a Winchester United, míg az Ostrom Gumiszervíz 7-0-ra kiütötte a Farmervilág-Lenti TE csapatát. Az elődöntőben parázs hangulatú, kiélezett csatár vívtak egymással a csapatok, ahol 2-1-re az Ostrom nyert. A csalódottak csatáját, a bronzmérkőzést a Golden Gate 3-1-re nyerte a Vorhota ellen, míg a döntőben magabiztos játékkal 2-0-ra nyert az Ostrom Gumiszervíz az Öregedett Körmendiek ellen és ezzel sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a tornát, ami annyit jelent, hogy a vándorserleget végleg hazavihették. 

Végeredmény: 
1.    Ostrom Gumiszervíz, 2. Öregedett Körmendiek, 3. Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt., 4. Vorhota LSC

A legjobb kapusnak Lepár Attilát (Ostrom) választották, aki mindössze egy gólt kapott a hét mérkőzésen. A legjobb mezőnyjátékos címet Ekler József (Körmend) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet 11 góllal Molnár Attila (Ostrom) szerezte meg. 

2019. január 11. Prm