karácsony (2), birkózás (2), kábítószer (1), digitális (5), Seuso-kincs (1), sportkarate (1), Ady (1), asztalitenisz (1), gyermekek (5), advent (8), rendőrség (2), világnap (1), könyv (3), karate (1), egészség (14), Box (1), zene (7), Flashmob (1), jégpálya (1), labdarúgás (4)

Az Ostrom Gumiszervíz vihette haza a Csarnok Kupát (képgalériával)

2019-01-11

Csütörtökön délben útjára indult a labda az idei Csarnok Kupán, amit ugye előzetesen decemberben rendeztek volna, de a megyei első osztály előrehozott fordulói miatt halasztották 2019-re. A torna az öregfiúk 2-es (45+) kategóriával kezdődött, ahol 10 csapat kettő csoportban játszott körmérkőzéses rendszerben. Az „A” jelű csoportban (Öregedett Körmendiek, Vorhota LSC, Golden Gate, Farmervilág-Lenti TE, Torcida Lendava) gyászszünettel kezdődött a küzdelem, mivel a Körmendiek egyik meghatározó játékosa, Buti Tibor, szerdán reggel tragikus hirtelenséggel elhunyt. A vasiak társuk emlékének is játszva veretlenül nyerték meg a csoportot, mindössze egy döntetlent begyűjtve a három győzelmük mellé. A második helyet a csoportban a Vorhota LSC, a harmadikat a Golden Gate Globál Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szerezte meg. A negyedik továbbjutást jelentő helyért a Lenti és a Lendva játszott az utolsó csoportkörben sorsdöntő mérkőzést, amelyet végül a Lenti nyert meg és jutott a negyeddöntőbe.

A „B” jelű csoportban (Ostrom Gumiszervíz, Siófoki Bányász, Winchester United, Berúgókar FC, Ajka) már sokkal gólgazdagabb összecsapásokat láthattunk. Kiemelkedett az egykori ZTE játékosokkal megerősített Ostrom Gumiszervíz csapata, akik ontották a gólokat. Mellettük a Siófoki Bányász SE csapata menetelt egyenletesen a továbbjutás felé. A harmadik helyen a Winchester United, míg a negyediken a Berúgókar FC csapata jutott az egyenes kieséses szakaszba.

A negyeddöntőben az Öregedett Körmendiek tovább meneteltek és magabiztos 3-0-val jutottak az elődöntőbe a Berúgókar FC ellen. A velük azonos ágon meglepetésre az addig remekül teljesítő Siófoki Bányász SE ellen kétgólos hátrányból, hozta döntetlenre a találkozót a Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és büntetőkkel tovább is jutottak. Az elődöntőben a Körmendiek őket sem kímélték és 3-0-val jutottak a döntőbe. A másik ágon a Vorhota LSC 2-0-ra verte a Winchester United, míg az Ostrom Gumiszervíz 7-0-ra kiütötte a Farmervilág-Lenti TE csapatát. Az elődöntőben parázs hangulatú, kiélezett csatár vívtak egymással a csapatok, ahol 2-1-re az Ostrom nyert. A csalódottak csatáját, a bronzmérkőzést a Golden Gate 3-1-re nyerte a Vorhota ellen, míg a döntőben magabiztos játékkal 2-0-ra nyert az Ostrom Gumiszervíz az Öregedett Körmendiek ellen és ezzel sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a tornát, ami annyit jelent, hogy a vándorserleget végleg hazavihették.

Végeredmény:
1. Ostrom Gumiszervíz, 2. Öregedett Körmendiek, 3. Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt., 4. Vorhota LSC

A legjobb kapusnak Lepár Attilát (Ostrom) választották, aki mindössze egy gólt kapott a hét mérkőzésen. A legjobb mezőnyjátékos címet Ekler József (Körmend) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet 11 góllal Molnár Attila (Ostrom) szerezte meg.

2019. január 11. Prm