Az elmúlt vasárnap délelőtt bemutató edzésre várták az érdeklődőket a Zalaegerszegi Boksz Klub termébe. Füzesi József és fia Adrián jó házigazdaként fogadta a kíváncsi sportolókat, mivel egy angol szakembert is hoztak magukkal.  A klub vezetője elmondta, hogy változást szeretnének hozni a magyar ökölvívásba és új alapokra helyeznék a sportágat:

 - Egy magyar bajnokságban 2. vagy 3. bokszolót félredobják, pedig lehet, hogy szélesebb perspektíva van bennük, mint a társaikban. Motivációt öntenénk olyan gyerekekbe, akik tehetségesek és jobbak lehetnének. A mai edzők nem beszélnek a gyerekekkel és nem törődnek a lelkükkel és csak a saját érdekeiket nézik. - a klub vezetője. 

Vérfrissítést szorgalmaznak a sportágnak, mivel a gyerekek azt hiszik, hogy munka nélkül is meg lehet élni egy sportágból. Füzesi Adrián, aki tudja milyen a profi élet, mivel Angliában is bokszolt, szintén a szemléletváltás mellett teszi le a voksát. 

- Össze szeretnénk kapcsolni az angol edzésmódszereket a magyarral.  Amikor először kint jártam azt tapasztaltam, hogy a legkisebb gyerek is mennyire motivált. Sokat kell tenni a sikerért, de ezt megfelelő motiváció és munka nélkül nem lehet. 

Adrián a tervekről annyit elárult, hogy szeretnének jövőre egy edzőtábort megszervezni, amikor kivisznek tehetséges fiatalokat Angliába és majd onnan is jönnek fiatalok hazánkba. Egyfajta hidat szeretnének építeni a két ország között. A bemutató edzésre, Wayne Leigh- sheffieldi trénert is meghívták. 

-14 éve foglalkozom a boksszal és edzettem Naseem Hameddel is. Amikor Adriánnal beszélgettünk a magyar viszonyokról az jött le nekem, hogy itt nagy lehetőségek vannak a sportágban.  

A tréner a különbséget a minőségben és a felkészülésben látja. A szigetországban sokat dolgoznak a lábmunkán és fejmunkán, a távolságtartáson, a védekezés visszatámadáson és hogy használják az agyunkat a ringben a bokszolók.  A legfiatalabbtól a profikig teljes utat tudnak mutatni a sportolóknak és megfelelő motivációval is ellátják őket, hogy lássák érdemes dolgozni. 

2017. október 20. PRM