tánc (3), Ady (1), sport (76), labdarúgás (4), könyv (3), Kézművesek háza (3), karácsony (2), jégpálya (1), álomgyár (1), rendőrség (2), Teke (1), egészség (14), törvényszék (4), Ákos (1), cinema city (12), Intersport (4), turné (1), iskola (2), oktatás (1), tehetség (3)

Angol edzésmódszertől várják a fejlődést az ökölvívók

2017-10-20

Az elmúlt vasárnap délelőtt bemutató edzésre várták az érdeklődőket a Zalaegerszegi Boksz Klub termébe. Füzesi József és fia Adrián jó házigazdaként fogadta a kíváncsi sportolókat, mivel egy angol szakembert is hoztak magukkal. A klub vezetője elmondta, hogy változást szeretnének hozni a magyar ökölvívásba és új alapokra helyeznék a sportágat:

- Egy magyar bajnokságban 2. vagy 3. bokszolót félredobják, pedig lehet, hogy szélesebb perspektíva van bennük, mint a társaikban. Motivációt öntenénk olyan gyerekekbe, akik tehetségesek és jobbak lehetnének. A mai edzők nem beszélnek a gyerekekkel és nem törődnek a lelkükkel és csak a saját érdekeiket nézik. - a klub vezetője.

Vérfrissítést szorgalmaznak a sportágnak, mivel a gyerekek azt hiszik, hogy munka nélkül is meg lehet élni egy sportágból. Füzesi Adrián, aki tudja milyen a profi élet, mivel Angliában is bokszolt, szintén a szemléletváltás mellett teszi le a voksát.

- Össze szeretnénk kapcsolni az angol edzésmódszereket a magyarral. Amikor először kint jártam azt tapasztaltam, hogy a legkisebb gyerek is mennyire motivált. Sokat kell tenni a sikerért, de ezt megfelelő motiváció és munka nélkül nem lehet.

Adrián a tervekről annyit elárult, hogy szeretnének jövőre egy edzőtábort megszervezni, amikor kivisznek tehetséges fiatalokat Angliába és majd onnan is jönnek fiatalok hazánkba. Egyfajta hidat szeretnének építeni a két ország között. A bemutató edzésre, Wayne Leigh- sheffieldi trénert is meghívták.

-14 éve foglalkozom a boksszal és edzettem Naseem Hameddel is. Amikor Adriánnal beszélgettünk a magyar viszonyokról az jött le nekem, hogy itt nagy lehetőségek vannak a sportágban.

A tréner a különbséget a minőségben és a felkészülésben látja. A szigetországban sokat dolgoznak a lábmunkán és fejmunkán, a távolságtartáson, a védekezés visszatámadáson és hogy használják az agyunkat a ringben a bokszolók. A legfiatalabbtól a profikig teljes utat tudnak mutatni a sportolóknak és megfelelő motivációval is ellátják őket, hogy lássák érdemes dolgozni.

2017. október 20. PRM