Újabb NB II-es szezont kezdhetett meg az Egerszegi Kézilabda Klub női csapata. Balogh Beatrix játékos-edző irányításával az első év kihívását teljesítették és bennmaradtak a másodosztályban. Az idei cél sem lehet más, mint erőn felül teljesítve előre lépni és megőrizni az NB II-es tagságot. 

-Az első NB II-es szezont a Megyei Bajnokságot megnyerő csapattal kezdtük el. Novemberben csatlakozott hozzánk két fiatal játékos Lentiből. Saját bőrünkön tapasztalhattuk az osztálykülönbséget. Ősszel ismerkedtünk a mezőnnyel, próbáltuk felvenni az NB II- es ritmust! Tavaszi fordulók sajnos nem kezdődtek jól, betegség, sérülés hátráltatott minket. A szezon végére már egyre jobban ment a játék, többször csak az NB-s rutintalanság miatt veszítettünk pontot. Célunk a bennmaradás volt, ezt sikerült elérnünk! A következő szezonba gyorsabb bátrabb játékra kell törekednünk! Fiatal játékosaink lendületességével remélem, eredményesebbek lehetünk- foglalta össze az elmúlt évet és az idei célokat Balogh Beatrix. 

Újabb szezonban az EKK keretét továbbra is rutinosabb felnőtt és ifi korú fiatal játékosok alkotják.  A csapat Szalai Mariettával (Vasvár) és Béres Eszterrel erősödött (NKA-Balatonboglár), míg a távozók sorában Novográdecz Glóriát, Eszteró Nikolettet és Kámán Adrient kell megemlíteni.   A szezon első mérkőzését a VKL SE Győr együttese ellen vívták a lányok. A házigazdák az NBI/B-s bajnokságban szerepeltek, így a legnehezebb ellenféllel találkozott az EKK. A mérkőzés egészét tekintve, kapkodás, pontatlanság, dekoncentráltság, jellemezte az egerszegiek játékát. Az ellenfél már a 15. percben 9:1 arányú vezetést szerzett. A vendégek képtelenek voltak felpörögni, és a kipattanó labdákat sem sikerült megszerezni egyik kapunál sem. Ennek következménye a nagyaranyú 31-18-as vereség.

A második fordulóban a szintén erős Mosonmagyaróvári U22 csapatot fogadja az EKK. Iramos, kemény mérkőzésre lehet számítani vasárnap 14 órától, amelyre várják a szurkolókat is. 

2018. szeptember 21. prm