álomgyár (1), fesztivál (16), Életstílus&Utazás (8), lépegető (1), mézfesztivál (2), oktatás (1), tánc (3), kiállítás (7), ünnep (4), Teke (1), méz (2), rendőrség (2), birkózás (2), kábítószer (1), Kézművesek háza (3), sportkarate (1), adomány (4), judo (4), vers (1), Seuso-kincs (1)

A célok nem változtak az egerszegi kézilabdásoknál

2018-09-21

Újabb NB II-es szezont kezdhetett meg az Egerszegi Kézilabda Klub női csapata. Balogh Beatrix játékos-edző irányításával az első év kihívását teljesítették és bennmaradtak a másodosztályban. Az idei cél sem lehet más, mint erőn felül teljesítve előre lépni és megőrizni az NB II-es tagságot.

-Az első NB II-es szezont a Megyei Bajnokságot megnyerő csapattal kezdtük el. Novemberben csatlakozott hozzánk két fiatal játékos Lentiből. Saját bőrünkön tapasztalhattuk az osztálykülönbséget. Ősszel ismerkedtünk a mezőnnyel, próbáltuk felvenni az NB II- es ritmust! Tavaszi fordulók sajnos nem kezdődtek jól, betegség, sérülés hátráltatott minket. A szezon végére már egyre jobban ment a játék, többször csak az NB-s rutintalanság miatt veszítettünk pontot. Célunk a bennmaradás volt, ezt sikerült elérnünk! A következő szezonba gyorsabb bátrabb játékra kell törekednünk! Fiatal játékosaink lendületességével remélem, eredményesebbek lehetünk- foglalta össze az elmúlt évet és az idei célokat Balogh Beatrix.

Újabb szezonban az EKK keretét továbbra is rutinosabb felnőtt és ifi korú fiatal játékosok alkotják. A csapat Szalai Mariettával (Vasvár) és Béres Eszterrel erősödött (NKA-Balatonboglár), míg a távozók sorában Novográdecz Glóriát, Eszteró Nikolettet és Kámán Adrient kell megemlíteni. A szezon első mérkőzését a VKL SE Győr együttese ellen vívták a lányok. A házigazdák az NBI/B-s bajnokságban szerepeltek, így a legnehezebb ellenféllel találkozott az EKK. A mérkőzés egészét tekintve, kapkodás, pontatlanság, dekoncentráltság, jellemezte az egerszegiek játékát. Az ellenfél már a 15. percben 9:1 arányú vezetést szerzett. A vendégek képtelenek voltak felpörögni, és a kipattanó labdákat sem sikerült megszerezni egyik kapunál sem. Ennek következménye a nagyaranyú 31-18-as vereség.

A második fordulóban a szintén erős Mosonmagyaróvári U22 csapatot fogadja az EKK. Iramos, kemény mérkőzésre lehet számítani vasárnap 14 órától, amelyre várják a szurkolókat is.

2018. szeptember 21. prm