A Zalaegerszegi Egyetemes és Utánpótlás-nevelő Squash Sport Egyesület, azaz a ZEUS SE alakulásának tíz éves jubileumát ünnepli a nyáron. A fő irányvonal a fallabda volt az egyesületnél, majd a tekével és a röplabdával egészült ki a sportolási lehetőségek köre. Az elmúlt időszakot Balázs Erik, a ZEUSZ SE elnöke összegezte. 

-2009 nyarán alakultunk, amikor a fallabdát egyre komolyabban kezdtük művelni Zalaegerszegen.  Az akkori feladatok elsősorban a fallabda játékosok kinevelése, felkészítése és versenyeztetése voltak. Évről évre fejlődött a csapat és a 2011/2012-es bajnokság végeztével pedig sikerült elérni a fő célt, kiharcolni az I. osztályú tagságot-tekintett vissza az első évekre Balázs Erik. 

Az eredmények sorban jöttek, saját pálya híján, önköltséges alapon a zalaegerszegi versenyzők több edzést vállaltak fel. Szombathelyi és kaposvári fúziókkal sikerült újra visszajutni a ZEUSZ-nak az élvonalba. Ebben az időszakban a ZEUS SE egyéni versenyzői is szárnyaltak, hivatásos B-C-D és amatőr kategóriákban, valamint a vidékbajnokságokon is halmozták az aranyérmeket. Az egyesület vezetősége viszont úgy döntött, hogy mégsem vállalja az I. osztályú tagságot, mert amatőr játékosokkal hazai pálya és támogatók nélkül nem elvárható a játékosoktól a többletterhelés. Jelenleg a ZEUS nevet a szombathelyi csapat képviseli és viszi tovább a szövetségi versenyrendszerben. Időközben viszont a ZEUS SE több szakosztállyal is kiegészült. 2012-ben a korábbi MANCS KK tekézői csatlakoztak, 2013-tól pedig a VÁROSHÁZA csapatának jogutódlása is a ZEUS SE-re szállt. Férfi és női csapatokkal egyaránt képviseltetik magukat a Városi és Körzeti Tekebajnokságban, az amatőr Roxy tekeligában, valamint régiós versenyeken és már nemzetközi meghívásos tornákon is letették a névjegyüket. Továbbá a versenyeztetésbe is bekapcsolódott a teke szakosztály. A 2013-ban  hagyományteremtő célzattal útjára indított ZEUS TEKE KUPA minden évben megrendezésre kerül.

2013-ban röplabda csapatot is alakított a ZEUS SE. 2014 óta a Városi Szabadidősport Szövetség Röplabda Bizottságával közös szervezésben zajlottak a Gébárti tó strandján a strandröplabda tornák. Valamint Kustánszegen minden évben megrendezésre került a ZEUS STRANDRÖPLABDA KUPA. A Kölcsey Gimnázium által megteremtett edzéslehetőség és a ZEUS SE által támogatott versenyzési lehetőségek segítségével akkora tömegbázis jött létre, hogy az újjáalakult ZTE Röplabda Klub U19-es fiú és lány csapatainak 80%-át a Kölcsey Gimnázium diákjai teszik ki.

Zárásként Balázs Erik elnök elmondta, hogy a 10 év során az egyesület taglétszáma folyamatosan bővült, több mint 150 hivatásos és amatőr sportolónak biztosított edzési és versenyzési lehetőségeket a ZEUS SE. A 10 év végére viszont arculatot váltott a zalaegerszegi egyesület és már nem az eredményesség az elsődleges céljuk, hanem a helyi körülményekhez igazodva a szabadidősport felé orientálódtak.

2019. június 16. PRM