Teke (1), asztalitenisz (1), digitális (5), úszás (4), fesztivál (16), vers (1), Magyar Vöröskereszt (1), mézfesztivál (2), kiállítás (7), judo (4), Az igazság ligája (1), Ady (1), lépegető (1), rendőrség (2), világnap (1), Életstílus&Utazás (8), Dóczi Éva (1), koncert (7), darts (2), cinema city (12)

10 éves a ZEUS SE

2019-06-16

A Zalaegerszegi Egyetemes és Utánpótlás-nevelő Squash Sport Egyesület, azaz a ZEUS SE alakulásának tíz éves jubileumát ünnepli a nyáron. A fő irányvonal a fallabda volt az egyesületnél, majd a tekével és a röplabdával egészült ki a sportolási lehetőségek köre. Az elmúlt időszakot Balázs Erik, a ZEUSZ SE elnöke összegezte.

-2009 nyarán alakultunk, amikor a fallabdát egyre komolyabban kezdtük művelni Zalaegerszegen. Az akkori feladatok elsősorban a fallabda játékosok kinevelése, felkészítése és versenyeztetése voltak. Évről évre fejlődött a csapat és a 2011/2012-es bajnokság végeztével pedig sikerült elérni a fő célt, kiharcolni az I. osztályú tagságot-tekintett vissza az első évekre Balázs Erik.

Az eredmények sorban jöttek, saját pálya híján, önköltséges alapon a zalaegerszegi versenyzők több edzést vállaltak fel. Szombathelyi és kaposvári fúziókkal sikerült újra visszajutni a ZEUSZ-nak az élvonalba. Ebben az időszakban a ZEUS SE egyéni versenyzői is szárnyaltak, hivatásos B-C-D és amatőr kategóriákban, valamint a vidékbajnokságokon is halmozták az aranyérmeket. Az egyesület vezetősége viszont úgy döntött, hogy mégsem vállalja az I. osztályú tagságot, mert amatőr játékosokkal hazai pálya és támogatók nélkül nem elvárható a játékosoktól a többletterhelés. Jelenleg a ZEUS nevet a szombathelyi csapat képviseli és viszi tovább a szövetségi versenyrendszerben. Időközben viszont a ZEUS SE több szakosztállyal is kiegészült. 2012-ben a korábbi MANCS KK tekézői csatlakoztak, 2013-tól pedig a VÁROSHÁZA csapatának jogutódlása is a ZEUS SE-re szállt. Férfi és női csapatokkal egyaránt képviseltetik magukat a Városi és Körzeti Tekebajnokságban, az amatőr Roxy tekeligában, valamint régiós versenyeken és már nemzetközi meghívásos tornákon is letették a névjegyüket. Továbbá a versenyeztetésbe is bekapcsolódott a teke szakosztály. A 2013-ban hagyományteremtő célzattal útjára indított ZEUS TEKE KUPA minden évben megrendezésre kerül.

2013-ban röplabda csapatot is alakított a ZEUS SE. 2014 óta a Városi Szabadidősport Szövetség Röplabda Bizottságával közös szervezésben zajlottak a Gébárti tó strandján a strandröplabda tornák. Valamint Kustánszegen minden évben megrendezésre került a ZEUS STRANDRÖPLABDA KUPA. A Kölcsey Gimnázium által megteremtett edzéslehetőség és a ZEUS SE által támogatott versenyzési lehetőségek segítségével akkora tömegbázis jött létre, hogy az újjáalakult ZTE Röplabda Klub U19-es fiú és lány csapatainak 80%-át a Kölcsey Gimnázium diákjai teszik ki.

Zárásként Balázs Erik elnök elmondta, hogy a 10 év során az egyesület taglétszáma folyamatosan bővült, több mint 150 hivatásos és amatőr sportolónak biztosított edzési és versenyzési lehetőségeket a ZEUS SE. A 10 év végére viszont arculatot váltott a zalaegerszegi egyesület és már nem az eredményesség az elsődleges céljuk, hanem a helyi körülményekhez igazodva a szabadidősport felé orientálódtak.

2019. június 16. PRM