Az Örvényeshegyi Piknik tavaly májusban nem kisebb névvel indított, mint a Grammy-díjas gitárművész, Al di Meola, május 24-én (pénteken) pedig a szicíliai származású jazz- és soulénekes, Mario Biondi hangja tölti be a Zalacsányhoz közeli, gyönyörű környezetben található összművészeti fesztivál helyszínét, a Pálos Vendégház környékét. Fellép még többek között az idén ötéves, egyre népszerűbb Bagossy Brothers Company, második szólólemezével érkezik a magyar alter-szcéna meghatározó alakja, Lovasi András; de ellátogat Örvényeshegyre Nyári Krisztián, bestseller-szerző irodalomtörténész és a reneszánsz-ember zenész-ikon Beck Zoli is, valamint saját formációjával érkezik a Quimby két oszlopos tagja, Balanyi Szilárd és Varga Livius. 

Örvényeshegyen a legkisebbekre is gondolnak: Ruttkai Bori és Huzella Péter szombaton köti le majd a picurok figyelmét, vasárnap, a Gyermeknapon pedig Varró Dániel és Malek Andi már délelőtt kezdik a mesék sorát, majd 13 órától az idén 50 éves Kaláka Zenekar megzenésített versei következnek. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja, a nagyszínpad előtt garantált a szórakozás. Csakúgy, mint Szilárd és énekesnői, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Galambos Dorina (Mrs Columbo) és Kiss Flóra (Flo) produkciói alatt.

A program végén biztosan nem unatkozunk majd, hiszen Pindroch Csaba: „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjátékán kacaghatunk nagyokat. „Olyan szórakoztató, hogy erre még az anyósunkkal is elmehetünk!” – hirdeti a Thália Színház a produkciót. A fesztivál igazi felütéssel zárul: A Kutya Vacsorája a magyar underground muzsika egyik agyonfényezetlen sarokkövének aposztrofálja magát. Ahogy Varga Livius frontember megfogalmazta: ezeken a koncerteken a közönség jóllakik a zenei flow élménnyel, desszertként pedig a pszichológus-filozófus-komédiás szembesít embermagunkkal, esendő fenségünkkel.”

Hétvégén tehát mindenkit vár Zalacsány festői lankáin a II. Örvényeshegyi Piknik, amit nem érdemes kihagyni!

Fotó/ cikk: Bálizs Zsuzsa

2019. május 23. Prm