Ady (1), mézfesztivál (2), sport (76), egészség (14), promoció (1), turné (1), Kézművesek háza (3), édesség (3), kultúra (23), vers (1), álomgyár (1), könyv (3), család (10), gyermekek (5), advent (8), PR (4), Dóczi Éva (1), Az igazság ligája (1), fesztivál (16), Lego (1)

Hétvégén irány Zalacsány-Örvényeshegy!

2019-05-23

Az Örvényeshegyi Piknik tavaly májusban nem kisebb névvel indított, mint a Grammy-díjas gitárművész, Al di Meola, május 24-én (pénteken) pedig a szicíliai származású jazz- és soulénekes, Mario Biondi hangja tölti be a Zalacsányhoz közeli, gyönyörű környezetben található összművészeti fesztivál helyszínét, a Pálos Vendégház környékét. Fellép még többek között az idén ötéves, egyre népszerűbb Bagossy Brothers Company, második szólólemezével érkezik a magyar alter-szcéna meghatározó alakja, Lovasi András; de ellátogat Örvényeshegyre Nyári Krisztián, bestseller-szerző irodalomtörténész és a reneszánsz-ember zenész-ikon Beck Zoli is, valamint saját formációjával érkezik a Quimby két oszlopos tagja, Balanyi Szilárd és Varga Livius.

Örvényeshegyen a legkisebbekre is gondolnak: Ruttkai Bori és Huzella Péter szombaton köti le majd a picurok figyelmét, vasárnap, a Gyermeknapon pedig Varró Dániel és Malek Andi már délelőtt kezdik a mesék sorát, majd 13 órától az idén 50 éves Kaláka Zenekar megzenésített versei következnek. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja, a nagyszínpad előtt garantált a szórakozás. Csakúgy, mint Szilárd és énekesnői, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Galambos Dorina (Mrs Columbo) és Kiss Flóra (Flo) produkciói alatt.

A program végén biztosan nem unatkozunk majd, hiszen Pindroch Csaba: „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjátékán kacaghatunk nagyokat. „Olyan szórakoztató, hogy erre még az anyósunkkal is elmehetünk!” – hirdeti a Thália Színház a produkciót. A fesztivál igazi felütéssel zárul: A Kutya Vacsorája a magyar underground muzsika egyik agyonfényezetlen sarokkövének aposztrofálja magát. Ahogy Varga Livius frontember megfogalmazta: ezeken a koncerteken a közönség jóllakik a zenei flow élménnyel, desszertként pedig a pszichológus-filozófus-komédiás szembesít embermagunkkal, esendő fenségünkkel.”

Hétvégén tehát mindenkit vár Zalacsány festői lankáin a II. Örvényeshegyi Piknik, amit nem érdemes kihagyni!

Fotó/ cikk: Bálizs Zsuzsa

2019. május 23. Prm