Ismét Zalaegerszegen a Kockafeszt.

Sokan még meg sem születtünk, amikor a világ egyik legnépszerűbb játékát a LEGO-t feltalálták. Zalaegerszeg szerencsés helyzetben van, mivel 2016 után idén újra ellátogatott az országszerte népszerű Kockafeszt. A Keresztury VMK-ban két szinten rendezték be a látványosságot, hogy mindenkinek tartalmas kikapcsolódást és élményt nyújthassanak a hétvégére.  Ahogy Flaisz Gergő igazgató fogalmazott a megnyitón „Ennyi kockát még nem láthattak egy helyen!”. Két évvel ezelőtt több mint 4000 látogatót fogadott az intézmény, idén szeretnék ezt túlszárnyalni. 

Hogy mivel készültek idén a szervezők?  Csupa új terepasztalt láthatnak a látogatók a nagyteremben. Van Scooby Doo, Toy Story, empire State Building, Lego Friends, Star Wars, vasútmodell, Harry Potter, Indiana Jones és különböző városrészletek. A magyar történelem egyik ikonikus csatája a 21948/49-es szabadságharcból az isaszegi ütközet is megelevenedik. 

Kiss Károly, a legelhivatottabb építőket egy közösségbe gyűjtő KLIKK közösség vezetője nyilatkozott honlapunknak, aki 3 éves kora óta épít rendületlenül.

A Kereszury VMK felső szintjén játszóház várj a gyerekeket, ahol 3 méteres mozaikfalra is építhetnek a résztvevők. A földszinten, a Gönczi galériában kapott helyet a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tekerd! Csoportja, akik különböző LEGO képalkotásokkal sokkolták a szemünket. 

A Kockafeszt vasárnap 18 óráig várja az érdeklődőket.

2018. február 17. Prm