világnap (1), bábszínház (3), labdarúgás (4), lépegető (1), Flashmob (1), élet (2), vers (1), Lego (1), judo (4), gasztronómia (7), színház (7), egészség (14), mozi (10), Teke (1), vonat (1), kábítószer (1), oktatás (1), könyv (3), Ady (1), Intersport (4)

Együtt sokkal jobb építeni!-Képgalériával

2018-02-18 Ismét Zalaegerszegen a Kockafeszt.

Sokan még meg sem születtünk, amikor a világ egyik legnépszerűbb játékát a LEGO-t feltalálták. Zalaegerszeg szerencsés helyzetben van, mivel 2016 után idén újra ellátogatott az országszerte népszerű Kockafeszt. A Keresztury VMK-ban két szinten rendezték be a látványosságot, hogy mindenkinek tartalmas kikapcsolódást és élményt nyújthassanak a hétvégére. Ahogy Flaisz Gergő igazgató fogalmazott a megnyitón „Ennyi kockát még nem láthattak egy helyen!”. Két évvel ezelőtt több mint 4000 látogatót fogadott az intézmény, idén szeretnék ezt túlszárnyalni.

Hogy mivel készültek idén a szervezők? Csupa új terepasztalt láthatnak a látogatók a nagyteremben. Van Scooby Doo, Toy Story, empire State Building, Lego Friends, Star Wars, vasútmodell, Harry Potter, Indiana Jones és különböző városrészletek. A magyar történelem egyik ikonikus csatája a 21948/49-es szabadságharcból az isaszegi ütközet is megelevenedik.

Kiss Károly, a legelhivatottabb építőket egy közösségbe gyűjtő KLIKK közösség vezetője nyilatkozott honlapunknak, aki 3 éves kora óta épít rendületlenül.

A Kereszury VMK felső szintjén játszóház várj a gyerekeket, ahol 3 méteres mozaikfalra is építhetnek a résztvevők. A földszinten, a Gönczi galériában kapott helyet a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tekerd! Csoportja, akik különböző LEGO képalkotásokkal sokkolták a szemünket.

A Kockafeszt vasárnap 18 óráig várja az érdeklődőket.

2018. február 17. Prm