December 9-én, advent második vasárnapján összegyűltek a falubeliek Egerváron, hogy "meggyújtsák" a következő gyertyát a Solymossy téren álló hatalmas adventi koszorún. 

Gyerkó Gábor polgármester köszöntője után a helyi óvodások műsorát tekinthették meg az odalátogatók. A kicsik bátran és ügyesen szerepeltek. Ezt követte a "gyertyagyújtás", utána pedig a falu apraja és nagyja ott maradt, ki-ki egy forralt borra, vagy teára, de mindenképp egy jó beszélgetésre. A gyerekek is sürögtek-forogtak a sokaságban, fogócskát, és különféle játékokat játszottak.

Arról, hogy senki ne maradjon éhen a falu háziasszonyai és a civil szervezetek gondoskodtak, volt "tradicionális" zsíros kenyér hagymával, de különféle karácsonyi finomságokkal, süteményekkel is megvendégelték az érkezőket.

December 16-án is lesz hasonló program, ugyanígy 16 órakor kezdődik a faluközpontban, akkor az iskolások kedveskednek műsorral. December 23-án pedig 15 órától ünnepi orgonajátékot hallgathatunk az Alexandriai Szent Katalin templomban a gyertyagyújtás előtt.

2018. december 15. MOE