kultúra (23), bábszínház (3), digitális (5), kosárlabda (3), sport (76), Toriki (1), atlétika (5), Dóczi Éva (1), judo (4), kiállítás (7), álomgyár (1), vers (1), törvényszék (4), karate (1), lépegető (1), foltvarrás (1), Kézművesek háza (3), úszás (4), iskola (2), turné (1)

Adventi vasárnapok Egerváron (galéria)

2018-12-15

December 9-én, advent második vasárnapján összegyűltek a falubeliek Egerváron, hogy "meggyújtsák" a következő gyertyát a Solymossy téren álló hatalmas adventi koszorún.

Gyerkó Gábor polgármester köszöntője után a helyi óvodások műsorát tekinthették meg az odalátogatók. A kicsik bátran és ügyesen szerepeltek. Ezt követte a "gyertyagyújtás", utána pedig a falu apraja és nagyja ott maradt, ki-ki egy forralt borra, vagy teára, de mindenképp egy jó beszélgetésre. A gyerekek is sürögtek-forogtak a sokaságban, fogócskát, és különféle játékokat játszottak.

Arról, hogy senki ne maradjon éhen a falu háziasszonyai és a civil szervezetek gondoskodtak, volt "tradicionális" zsíros kenyér hagymával, de különféle karácsonyi finomságokkal, süteményekkel is megvendégelték az érkezőket.

December 16-án is lesz hasonló program, ugyanígy 16 órakor kezdődik a faluközpontban, akkor az iskolások kedveskednek műsorral. December 23-án pedig 15 órától ünnepi orgonajátékot hallgathatunk az Alexandriai Szent Katalin templomban a gyertyagyújtás előtt.

2018. december 15. MOE