Szeptember 22-én dupla premierrel kedveskedik látogatóinak a zalaegerszegi Griff Bábszínház. Az új évad első premierje egy babaszínházi előadás a Kézzel-lábbal, melynek rendezője a győri Vaskakas Bábszínház színésze Valentyik Anna. Az előadásban Duna Orsolya és Tóth Mátyás próbálják játékra bírni a legkisebbeket 10.30-tól. 

Egy kicsivel nagyobbacska gyerekeknek, kisiskolásoknak és főleg a családoknak szól a másik premier, egy távol-keleti történet a Varázskert. A népmesét Veres András írta bábszínpadra és Boráros Mileda rendezte. A varázskert egy katonáról szól, aki a nagy háború után hazatér és azt várja, hogy mindenki őt ünnepli. Ezzel szemben nélkülözést, éhínséget, bánatot talál, amelyből kiutat keres. 

–Fontos arról mesélni, hogy a küzdelmeknek sosincs győztese, de megtalálhatjuk magunkban az emberséget, amitől jóra fordulnak a dolgok. A jóra való törekvés mindenkiben el van rejtve, csak elő kell hozni magunkból. A díszlet komorsága nem állandó, mivel egy humoros kecske oldja a feszültséggel teli pillanatokat. A mese vége természetesen pozitív kicsengésű- osztotta meg gondolatait a rendező. 

Az előadéásban bunraku bábuk keltik életre a történetet, amelyet több színész egyszerre mozgat. Az előadás szeptember 22-én 17 órakor látató. 

2018. szeptember 21. Prm