élet (2), Box (1), gyermekek (5), Intersport (4), édesség (3), tehetség (3), mézfesztivál (2), iskola (2), fesztivál (16), rock (4), adomány (4), Magyar Vöröskereszt (1), zene (7), rendőrség (2), kosárlabda (3), digitális (5), turné (1), karate (1), színház (7), méz (2)

A családokat hívja előadásaira Griff Bábszínház

2018-09-21

Szeptember 22-én dupla premierrel kedveskedik látogatóinak a zalaegerszegi Griff Bábszínház. Az új évad első premierje egy babaszínházi előadás a Kézzel-lábbal, melynek rendezője a győri Vaskakas Bábszínház színésze Valentyik Anna. Az előadásban Duna Orsolya és Tóth Mátyás próbálják játékra bírni a legkisebbeket 10.30-tól.

Egy kicsivel nagyobbacska gyerekeknek, kisiskolásoknak és főleg a családoknak szól a másik premier, egy távol-keleti történet a Varázskert. A népmesét Veres András írta bábszínpadra és Boráros Mileda rendezte. A varázskert egy katonáról szól, aki a nagy háború után hazatér és azt várja, hogy mindenki őt ünnepli. Ezzel szemben nélkülözést, éhínséget, bánatot talál, amelyből kiutat keres.

–Fontos arról mesélni, hogy a küzdelmeknek sosincs győztese, de megtalálhatjuk magunkban az emberséget, amitől jóra fordulnak a dolgok. A jóra való törekvés mindenkiben el van rejtve, csak elő kell hozni magunkból. A díszlet komorsága nem állandó, mivel egy humoros kecske oldja a feszültséggel teli pillanatokat. A mese vége természetesen pozitív kicsengésű- osztotta meg gondolatait a rendező.

Az előadéásban bunraku bábuk keltik életre a történetet, amelyet több színész egyszerre mozgat. Az előadás szeptember 22-én 17 órakor látató.

2018. szeptember 21. Prm