A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Budapesten rendezte meg a tájékozódási sportolók idei Gáláját. A kulturális műsorral, állófogadással egybekötött Tájfutó Gála keretein belül került sor a 2022. évi sportági díjak ünnepélyes átadására.

A díjátadás több területéni is volt zalai érdekeltség. A tájkerékpár szakágban az év legjobb sportolója Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC) lett, aki a három országos bajnoki címe mellett a Bulgáriában megrendezett világkupa futamon elért jó eredményével érdemelte ki az elismerést. Ő harmadik alakalommal lett a tájkerékpárosok legjobbja!

A Trail-o szakában a 2022. évi lengyelországi világbajnokságon elért jó eredményéért és a hazai bajnokságokon szerezett két ezüstérmével Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg ZTC) lett a legjobb a tavalyi esztendőben.

A TRIÓ Egerszeg ZTC még egy díjat vehetett át, hiszen a szenior bajnoki pontversenyben 85 egyesület között az előkelő 5. helyen végzett a klub, melynek oklevelét is a gálán adták át.

A Gálán köszöntötték az utánpótlás korosztályban aranyjelvényes minősítést szerzett sportolókat. A ZTC három – Radó Gyöngyvér, Kolcsár Panna, Molnár Csenge - aranyjelvényesének járó emblémázott pólót Fehér Ferenc edző vette át.

A képen a szakágak legjobbjai: Fekete Ágoston és Fehér Ferenc a díjakkal.

2023. február 1. Prm