Remekül szerepeltek a Zalaegerszegi Úszó Klub versenyzői az év első versenyén. Szombathelyen, 12 úszóklub részvételével zajló egyik legnagyobb regionális versenyről 46 éremmel, és két úszóválogatott-kerettaggal térhetett haza a megyeszékhelyi csapat. Hét korcsoportban mintegy 40 egerszegi úszó állt rajthoz a II. Savaria Kupán a szombathelyi uszodában. A zalaegerszegi csapattagok fele versenyzett eredményesen, megszerezve összesen 13 arany, 16 ezüst és 17 bronzérmet. Az edzésmunka kiválóságát mutatja, hogy minden korosztályból került ki dobogós helyezett, és két újabb megyecsúcsot is egerszegi versenyző neve mellett jegyeznek. Betlehem Dávid és Paksa Borbála úszta le a mezőnyt, mindketten 1500 gyorson.  Külön említést érdemel Szabó Rajmund (1999), Gergye Ákos (2002) és Betlehem Dávid (2003), akik 3-3, ill. 4 számban is érmes helyezést értek el, ráadásul a rutinos, legidősebbek versenyében.  Betlehem Dávid és Gergye Ákos meghívást kapott az úszóválogatott keretbe, s a következő egyik legrangosabb versenyen, az Aranyüstön már válogatott színekben fognak versenyezni.

Horváth Csaba vezetőedző elégedett volt az elért eredményekkel, noha óvatosan hozzátette évkezdő formának megfelel a mostani állapot, de az országos bajnokságokig természetesen még van mit javítani a formán. A szakmai stáb a kisebbek szereplésével is elégedett volt, kiemelve, hogy a fejlődést mutató egyéni csúcsokon kívül, hat versenyzőnek már most megvan a nyári országos bajnokságokon való szerepléshez szükséges szintideje.

Gaál Levente február 10-én Debrecenben állt rajthoz a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége által megrendezett Diákolimpián, ahol az alábbi remek helyezéseket érte el:
50m mell 0,40,10 1. hely, 50m gyors 0,32,70 1. hely

2018. február 17. Prm