Hosszú heteket kellett várnunk arra, hogy a honi labdarúgó élvonal újra elindulhasson. A koronavírus-járvány miatt március közepén félbeszakadt bajnokságban (NBI) a kiesés ellen küzdő ZTE FC bíztató formában játszott és 3-0-ra idegenben győzte le a szebb napokat látott Debrecent. Kérdéses volt, mennyire viseli meg a csapatokat, köztük a zalaiakat a sok kihagyás. Márton Gábor vezetőedző is elmondta a klub hivatalos oldalán, hogy ez egy új és furcsa helyzet, senki sem tudja megmondani, hogy a játékosokban mit okozott ez a leállás. 

Május 29-én kaposvárin kezdte a szezon hátralévő részét a ZTE és a fiúkon nem látszott a kihagyás, ugyanis 35 perc alatt ötször mattolták a somogyiak védelmét. A vége kiütéses 6-0-s vendég siker, ami jó alapot szolgáltatott a folytatásra. Június 7-én a Puskás Akadémia csapat látogatott Zalaegerszegre. Mi szurkolók, kicsit tartottunk a mérkőzéstől, mert a felcsútiak okoztak ár meglepetést a bajnokságban és a keretük is jóval bővebb a zalaiakénál. A több mint kétezer (2166) néző láthatta, hogy a fiúk határozottan és lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe. Többet volt a ZTE-nél a labda és az első félidő végén egy remek összjáték végén Radónak kevés hiányzott, hogy előnyhöz juttassa csapatát. A fordulás után Bőle szerzett labdát a vendégek térfelén, mellyel Bobál Gergely indult meg a kapu felé és 19 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb oldalába. Megélénkült a játék a folytatásban: Demjén szemmel követve szuggerálta a játékszert a kapufára, majd jó ütemű kimozdulásaival hiúsította meg a vendégpróbálkozásokat. Bobál Gergelyt testvére Dávid váltotta a pályán, és ha már lehetőséget kapott, akkor a 86. percben Bőle remek beadását fejelte a bal sarokba eldöntve a találkozót. 

A ZTE FC két forduló alatt 8! gólt szerzett és egyet sem kapott! Szerdán a DVTK ellen is szüksége lesz a fiúknak az összpontosításra és a szerencsére is, hiszen egy hazai pályán erős csapattal találkoznak. 

Bízunk a jó szereplésben és a biztos NB I-ben maradásban!

Hajrá ZTE!

fotó: ztefc.hu

2020. június 8. Prm