A ZTE NKk negyedik, a ZTE KK második lett

Három nap, három kemény ellenfél! Így lehetne röviden összefoglalni a Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa idei tornáját, ahol a női és a férfi versenyben is kemény ellenfelek vártak a hazaiakra. A ZTE NKK csapata kettő erős magyar ellenféllel és egy, talán még erősebb orosz csapattal játszott. A Szekszárd ellen volt esélyük a győzelemre is, míg a Győrt a második félidőben nagyon megizzasztották, de szoros csatában mégis a vendégek győztek. A harmadik napon kicsit fáradtan a Krasnoyarks ellen már nem tudtak olyan ellenállást tanúsítani, mint a magyarokkal szemben. Gáspár Dávid vezetőedzőnek tetszett, amit látott a lányoktól, de azt is látja, miben kell még javulnunk:

- Mindössze két hete készül együtt a teljes keret és így kell néznünk a mérkőzéseket. Nagyon erős ellenfeleink voltak, akikkel szemben volt tartásunk és helyenként jól is játszottunk. Előjöttek a hibáink támadásban és védekezésben is, amit a felkészülésünk hátralévő részében szeretnénk kijavítani. A Szekszárd és a Győr ellen voltak nagyon jó periódusaink, amikre lehet építeni a későbbiekben. 

A torna végeredménye: 1. CMB CARGO UNI Győr, 2. BC Enisey Krasnoyarsk Region, 3. Atomerőmű –Tarr KSC Szekszárd, 4. ZTE NKK.

A női tona különdíjasai: MVP- legtöbb pontot dobó játékos:Stephanie Mavunga (Krasnoyarks), a legértékesebb játékos: Nevena Jovanovics (Szekszárd), a legjobb center: Reshanda Gray (Győr).
A ZTE NKK szombaton Celjébe utazik, majd jövő szerdán idehaza a horvát Podgoricát fogadja.

Erős ellenfelekkel játszott a Zalakerámia ZTE KK csapata is és Bencze Tamás szerint sokat tanultak ezekből a mérkőzésekből. Minden találkozónak megvan a maga visszacsengése, tanulsága. A lényeg, hogy a csapategység, az összeszokottság kialakuljon. Jó úton jár a ZTE, habár még sok dolgunk van. Mindhárom meccsen megmutatták erősségeiket és gyengeségeiket. A Körmend elleni összecsapás volt a csúcspontja a tornának, ahol 1500 szurkoló előtt hazai parketten legyőzték az örök riválisukat.

-Mindenképpen hasznos volt a torna, hiszen jó csapatok ellen játszhattunk. Sok hibánk van még, de látszik, hogy mit szeretnénk. A fiataloknak sok lehetőséget adtunk mindhárom mérkőzésen és ez jól működött. Van még munkánk bőven, védekezésben és támadásban is. Sok olyan hibánk akadt, ami az összeszokatlanságból adódott, de összességében úgy látom, hogy haladunk lépésről-lépésre, de még rengeteg feladatunk van.


 

A torna végeredménye:1. BK Levicki Patrioti, 2.Zalakerámia ZTE KK, 3.Egis Körmend, 4.USBC Raiffeisen Graz.

Férfi torna különdíjasai: az MVP- legtöbb pontot dobó játékos: Desonta Bradford (Körmend), a legértékesebb játékos: Milan Ziak (Levicki), a legjobb center: Andriy Agafonov (ZTE KK)

A munka folytatódik és szeptember 21-22-én, Kaposváron, az Orosz László Emléktornán szerepelnek a kék-fehérek.

2018. szeptember 21. Prm