Közel hatvan csapat vág neki a december 7. és 10. között megrendezendő Csarnok Kupa teremlabdarúgó tornának. Az idei tornáról sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban. Balaicz Zoltán polgármester a torna sok évtizedes hagyományáról beszélt és kiemelte, hogy a rendezvény nem csak egy sportesemény, hanem közösségépítő alkalom is egyben. A város első embere fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy idén a négynapos viadal megtekintése a szurkolók és látogatók számára ingyenes lesz. A rendezők részéről Bánhegyi Péter, az  Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője számolt be a torna részleteiről.

Az idei Csarnok Kupára összesen 59 csapat nevezett. December 7-én a 45 év feletti öregfiúknál 12 csapat indul, a 34 év felettiek december 8 –i tornára 13 csapat nevezett. A felnőtt kategóriára a nevezési határidő végéig 34 csapat nevezését fogadták el a szervezők. Bánhegyi Péter elmondta továbbá, hogy a létszám csökkenése, nem egyenesen arányos a minőség csökkenésével, ugyanis a megyén kívülről, így Debrecenből, Ajkáról, Budapestről, Siófokról, Sopronból, Körmendről, Szombathelyről Kőszegről is érkeznek csapatok a megyei csapatok mellett.

A szervezők a családokra is gondoltak és a galérián gyermeksarkot is kialakítanak, a szülök gondtalan szórakozását, szurkolását elősegítve. A hagyományokhoz híven tombolasorsolással is színesítik majd a hétvége programját 

A torna sorsolását december 1-jén, pénteken tartják mindhárom kategóriában. Az öregfiúk +45-ös kategóriájában két hatos csoportot alakítottak ki, a +34 –es öregfiúk tornán egy hat és egy hétcsapatos csoportot versenyeztetnek, míg a felnőtt kategóriában négy hatfős és kettő ötfős csoportba sorolják a nevezett csapatokat. 

2017. november 28. prm