Javában tombola a nyár, és a zalaegerszegi kötődésű Bicsák Bence számos világszínvonalú megmérettetésen vett rész, és ért el sikereket. Magazinunknak sikerült egy rövid interjúra elcsípni a kiváló sportembert.

- Kemény és izgalmas májuson vagyok túl. Három hétig utaztam, részt vettem Kínában egy Világkupán, Japánban egy WTS futamon, és Kazahsztánban egy újabb Világkupán. Rendkívül megterhelő időszak volt fizikálisan és mentálisan is, de az eredmények minden várakozásom felülmúlták. Japánban, a Yokohama-i WTS-en, olimpiai távon, teljes olimpiai mezőnyben sikerült megszereznem az 5. helyet. Ilyen előkelő helyezést még soha egyetlen magyar sem tudott elérni, ezért különösen büszke vagyok rá, úgy érzem, hogy egy valódi falat sikerül áttörnöm ezzel az eredménnyel.  Eddig is hittem benne, hogy bármire képes lehetek, ezzel pedig már bizonyítani is tudtam magamnak.  Rendkívül kemény verseny volt, borzasztóan kellett bringán koncentrálni, elképesztően szűk sikánokon mentünk át óriási sebességgel, centikre egymástól és a kordonoktól. A futás már nagyon élvezetes volt, hiszen a világ legjobbjaival harcolhattam. A másik két versenyen a 11. és a 4. helyet szereztem meg, előbbit Kínában, utóbbit Kazahsztánban. 

Honnan indult a sportolói karriered?

-  A Zalaegerszegi Triatlon Klubban kezdtem el triatlonozni, ahol rengeteg segítséget kaptam a többiektől. Sokat tanultam tőlük, és rengeteg élményt éltünk át. Itt tanultam meg, hogy kemény munkával bármi elérhető.

Mit tudsz ajánlani a sportággal szemezgetőknek?

 -A triatlon kiváló választás lehet a változatos mozgásformára nyitottak számára, a teljesen kezdőknek is nagy motivációt adhat egy amatőr verseny teljesítése. Ajánlom a zalaegerszegi sprint távú triatlonversenyt, ahol bárki kipróbálhatja magát, akár váltócsapatban is. Érdemes megpróbálni!

Bicsák Bence két rendkívül eseménydús versenyen van túl. Legutóbb Hamburgban versenyezett élete 3. WTS futamán, valamint tagja volt a mix váltónak a VB-n a magyar csapatnak, előtte pedig a Tiszaújvárosi Világkupán indult.
Bence igazi példakép lehet a zalai triatlonosoknak. A példája azt sugallja, hogy kitartással, sok lemondással és akaraterővel bármit el lehet érni. A triatlon szerelmesei végre Zalaegerszegen is megtalálhatják a számításaikat, ha sportágukban szeretnének versenyezni. Augusztus 11-én ugyanis a három sport - úszás, kerékpározás és futás- együttese a Decathlon - Zalaegerszegi Triatlon Klub szervezésében versennyé áll össze majd.

 A hamburgi és a tiszaújvárosi versenyről, Bence személyes tapasztalatairól hamarosan bővebben olvashatnak oldalunkon.

2018. július 26. prm