A Zalaszám ZAC egy olyan 12 osztályos, 12 évfolyamos spotegyesület, amelyik egész évben, szünidő nélkül áll a sportolni vágyó 6-18 éves – elsősorban zalaegerszegi – fiatalok részére. 

A hazai versenyek mellett a ZAC atlétái 16 külföldi városban álltak rajthoz két kontinensen. A 16 bajnoki arany és ezüstérem melle 17 bronzérem és számtalan döntős helyezést értek el tanítványaik az országos bajnokságokon. Az idei versenyszezon legnagyobb sikere, hogy 28 év után ismét zalaegerszegi atléta versenyezhete az Atlétikai Világbajnokságon Dohában. Szűcs Valdó idén nagyot lépett előre és még egy lépést kell megtennie, hogy a világ elit gátfutói közé kerüljön.  Veiland Violetta a Téli Dobó Európa Kupán az utánpótlás korosztályban 2. helyen végzett, majd az U 23 EB-n döntőbe jutott. 

 -A Zalaszám ZAC egy olyan 12 osztályos, 12 évfolyamos spotegyesület, amelyik egész évben, szünidő nélkül áll a sportolni vágyó 6-18 éves fiatalok részére.- fogalmazott az ügyvezető. 

Kámán Vilmos, a Zalaszám-ZAC elnöke az állandóság és az ebből fakadó stabilitás fontosságát emelte ki. Természetesen a világ folyamatosan változik, de csak azok lehetnek sikeresek, akik ezekhez pozitívan viszonyulnak. A klub névadóját olyan vállalkozásnak nevezte, amely folyamatosan megragadja a lehetőségeket, és társadalmi felelősségvállalás keretében a sportot és más területeket is támogat a városban. 

A folytonosságot hangsúlyozta dr. Szász Péter is, aki elmondta, hogy az atlétákkal való kapcsolatban nem az a kérdés, hogy folytatják-e az együttműködésüket, hanem az, hogy tudnak-e emelni a támogatáson. A cégvezető kiemelte, hogy az atléták munkája és eredményessége nem csak a város, hanem a támogató büszkesége is, amiből mindenki profitálhat. 

Habár még nincs az önkormányzatnak elfogadott költségvetése Gecse Péter alpolgármester a város jövőbeni támogatásáról biztosította az atlétikai klub vezetését. .

Az ünnepi esemény lezárásaként dr. Szász Péter és Kámán Vilmos aláírásukkal tették hitelessé az újabb névszponzori szerződést.

Prm