A díjátadó ünnepségét a városházán tartották, ahol a 2017-es esztendő legjobbjait köszöntötték. Makovecz Tamás, oktatási, kulturális és sport bizottság vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket és régi hagyomány szerint elmondta, hogy a 2017. év eredményei alapján kiket díjaztak. A legjobb női sportolónak a ZTE –ZÉÁV TK női tekecsapatában hétről-hétre jól teljesítő Mátyás Szilviát választották, aki 14 éves kor óta versenyez és csapatban már háromszoros magyar bajnoknak mondhatja magát (2010, 2013, 20l8). A legjobb férfi sportolónak járó elismerést Szabó Bélának, a PLE Zalaegerszeg sportlövőjének ítélte a bizottság, aki az elmúlt év remek eredményei okán érdemelte ki az elismerést. A kiváló sportlövő 10 éve a Polgári Lövész Egylet sportolója, a Zala Megyei Sportlövő Szövetség Elnöke.

2017. évi eredményei az Országos Bajnokságon:
Központi-gyorslövés fém irányzék 25 m                1. hely
Peremgyújtású pisztoly-gyorslövés fém irányzék 25 m        1. hely
Központi gyorslövés optikai irányzék 25 m                2. hely
Központi gyújtású pisztoly 25 m 30+30 lövés            2. hely

A legjobb csapatnak járó kupát a ZTK-FMVas férfi tekecsapata vehette át, akik Világ kupát és bajnokságot is nyertek az elmúlt esztendőben. A 2017-es év felfedezettje Veiland Violetta lett. A Zalaszám-ZAC dobóatlétája remek formában van és az országis bajnokságon csak a világbajnok Márton Anita előzte meg. 15 éves korától aktív sportolója a klubnak, a dobószámok specialistája. 2015-ben Ifjúsági Magyar Bajnok, 2016-ban és 2017-ben Junior Magyar Bajnok. Az elmúlt két évben a felnőtt Fedett-pályás és Szabadtéri Országos Bajnokság II. helyezettje

Külön elismerésben részesítették Bérces Edit ultramaratonista futót eredményes sportpályafutásáért. Magyarország minden idők legeredményesebb ultramaratoni futója a karrierje során számos világcsúcsot állított fel, melyből néhány a mai napig is áll és országos szinten 100 kilométertől 48 óráig szinte minden csúcsot tart. Az elismeréseket Vigh László országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Balaicz Zoltán, polgármester, dr. Vadvári Tibor alpolgármester és Makovecz Tamás adták át a díjazottaknak. 

2018. március 24. prm