Lassan egy hónapja készül a ZTE NKK női kosárlabdacsapata. Az alapozás első felében csak a magyarokkal készült az együttes, majd szeptembertől a légiósokkal kiegészülve dolgoznak tovább. A négy külföldi lány közül kettő az elmúltszezonban a negyedik helyen végző csapatot erősítette. Sigi Koizar és Nadia Parker a közösségi hálón üzent a zalaegerszegi szurkolóknak. 

-Zalaegerszeg egy nagyon kedves város és teljesen otthon éreztem magam, ami már nagyon rég történt meg velem. Ami a szezonunkat illeti, teljes mértékben boldog vagyok vele. Voltak pontok, amikor a hittem, hogy a rájátszásunk nem lesz igazán értékes, de nagy győzelmeink voltak és ez megváltozott. Az alapszakaszban például a Sopront leszámítva, mi voltunk az egyetlen csapat, aki megverte a Szekszárdot, normál játékidőben, hosszabbítás, vagy bármi más nélkül! Lépést tartottunk a miskolciakkal, akik valamennyire a riválisaink voltak és még a Győrrel is. Nagyon büszke vagyok minden lányra a csapatból, mindenki tette a dolgát és még egy picit. Egy jó szezon volt, az egyik legkeményebb szezonom, pedig már 8 éve játszom profi kosárlabdát. A saját teljesítményemre büszke nagyon vagyok, főleg ha azt nézem, hogy 31 éves lettem és még mindig megyek, csinálom. Eredetileg mindig azt mondtam, hogy 30 felett nem akarok játszani, így ez egy hatalmas lépés volt. Élveztem minden percét, de nagyon nehéz volt. Összességében nagyon jól éreztem magam az egész szezonban és nagyon várom a következő szezont!- összegezte a szezont Nadia Parker. 

Az osztrák származású irányító, Sigi Koizar Zalaegerszegen robbant be a kosárlabda életbe, remek szezont produkált és nagy fegyvertény a csapatnak, hogy meg tudta tartani a fiatal játékost:

-Először is, szeretném elmondani, hogy nagyon élveztem ezt a szezont. Ez volt az első szezonom újra Európában, a 4 amerikai főiskolai év után. Természetesen egy kis időbe telt átállni a gyorsabb és fizikálisabb játékra. De összességében egy nagyon jó és örömteli szezonom volt. Ezt köszönhetem a csapattársaknak, edzőknek, mindenkinek, aki segített nekünk. A csapattársaimmal úgy gondolom, hogy nagyon szerencsés voltam, minden egyes játékossal megtaláltam a kapcsolatot. Az edzőkkel is szerencsém volt és hálás vagyok mindenért, amit értünk tettek.

Természetesen, hogy sikerült negyedik helyre megérkeznünk a szezon végén, az egy hatalmas teljesítmény. Ez akkor is így van, ha nem sikerült a végén megszereznünk azt a bronzérmet, amit nagyon szerettünk volna. Ez egy jó szezon volt!  Hatalmas hála az összes szurkolónak, akik támogattak minket, nem csak, amikor jól játszottunk, de az egész szezonban! És nagyon izgatott vagyok a visszatérés és a következő szezon miatt!

 Sigi és Nadia, valamint a két új lány a holland Janis Ndiba és az amerikai Taneisha Harrison szeptember 1-én csatlakozik a ZTE NKK-hoz. 

Fotó: Katona Tibor

2018. augusztus 24. prm