Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a ZTE FC labdarúgó csapata a DVSC együttesét fogadta. 

A találkozó előtt a ZTE Shop-ban Bóbics László és Unger Richárd dedikálta a szerdán bemutatott „ A nyugat dunántúli el clasico „ című könyvüket. Ottlétünkkor éppen Péter Zoltán, a ZTE FC legendás labdarúgója dedikált a szerzőknek.

A hazaiaknak és a vendégeknek fontos volt, hogy győzelemmel zárják a találkozót. A ZTE előtt adódtak lehetőségek a az első percekben. Ikoba fejelt Stieberhez, aki ballal lőtt, de Kosicky védeni tudott, majd a kipattanót Radó lőtte kapura, de a debreceni kapus ismét hárított.  A 10. percben vezetést szereztek a vendégek, egy indítás aztán Garba lépett ki a védők között és a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0-1). A félidő hátralévő részében a ZTE támadott többet, a DVSC pedig tudatosan a kontrákra rendezkedett be. A hazaiaknak voltak helyzeteik, deól védekezett a Debrecen és nem sikerült gólt szerezniük. 

A második félidő elején, a mezőnyjáték volt jellemző. A Debrecen továbbra is zártan és remekül védekezett. A ZTE csak erőlködött és nem tudott mit kezdeni a határozott debreceni taktikával. Kevés volt a helyzet, a hazaiak játékában nem volt elég erő. Többet volt a labda a ZTE-nél, de ez semmit sem jelentett. A 78. percben jött az újabb hidegzuhany, Garba kapott labdát a 16-os bal oldalán és jobbal remek lövéssel kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A hajrában még volt egy-két ígéretes helyzete a hazaiaknak, de ezen a délutánon be voltak oltva gól ellen. 

A DVSC taktikus és eredményes játékkal, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 

A ZTE FC jelenleg 11 ponttal a 11. helyen áll a tabellán, egyedül a Kaposvárt megelőzve, akik ellen éppen december 7-én játszanak a 15. fordulóban. 

2019. december 1. Prm