A férfi kosárlabda bajnokság nyolcadik fordulójában a Zalakerámia ZTE KK a Kaposvárt fogadta. A zalaiak új irányítója James Kinney még ne játszhatott, de a bemutatásnál nagy tapsot kapott.

A találkozó elején bekezdett a somogyi csapat. A magas embereik Spica, Ivosev és Hendlein könnyedén szerzett kosarakat a hazai palánk alatt. Nem igazán találta a ritmust Bencze Tamás együttese a második negyedben sem. Benke Szilárd pontjaival próbált zárkózni a ZTE, de a félidőben még tíz ponttal a vendégek vezettek.

A harmadik negyedben próbált zárkózni a hazai csapat, de csak megközelíteni tudták a Kaposvárt. A záró negyedben Szabó vette vállára a csapatát és jó védekezése mellett hárompontosaival zárkóztak a hazaiak. A 37. percben Horváth hármasával először vezette a ZTE KK, majd Vaughn és Szabó triplájával végleg eldöntötte a mérkőzést. A Kaposvár rövid cserepadja miatt kulcsemberei a hajrára elfáradtak és a ZTE ezt kihasználva megfordította és 78-72-re megnyerte a fontos bajnokit. A mérkőzés hőse Szabó Zsolt volt, aki 17 pontot, közte négy hárompontost szerzett és mellette 17 lepattanót is begyűjtött.  

Zalakerámia ZTE KK- Kaposvári KK 78-72 (16-26, 18-18, 19-16, 25-12)

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 17/12, Horváth 13/12, Benke 17/3, Szabó 17/12, Radics 4, csere: Jeffers 5, Mohácsi 5, Kis -, edző: Bencze Tamás

A következő fordulóban szombaton a bombaerős Falco KC vendége lesz Bencze Tamás együttese. 

Megszerezte elő győzelmét a ZTE NKK II

A női kosárlabda NB I/B nyolcadik fordulójában a Tata együttesét fogadta a ZTE NKK II. 

ZTE NKK II- Tatai SE 77-65 (26-15, 23-18, 12-16, 16-16)

ZTE NKK: Varga 21/3, Kovács G.4, Vincze 19/15, Jurkó 18, Liska 2, csere: Kovács C. 2, Preisinger 2, Csarankó 4, Czukor -, Hersics 1, Gaál 4, edző: Horváth Zsófia

Az első félidőben jó ritmusban játszott a ZTE NKK. Az NB I-es felnőtt csapat fiataljai Varga Kamilla és Vincze Virág szállították a pontokat. A félidőben magabiztosan 49-33-a vezettek a hazaiak. A szünet után úgy tűnt hamar eldönti a találkozót, hiszen már húsz pont is volt a csapatok közti különbség. A vendégek nem adták könnyen magukat és Takács és Lendér harcosságának és ponterősségének köszönhetően felzárkóztak. A legjobbkor jöttek Vincze Virág triplái és újra elhúzott a ZTE NKK. Jurkó Noémi jól szedte a lepattanókat és a támadásban is sokat tett hozzá csapata eredményességéhez. A hajrában kiegyenlítődött a játék, de a megszerzett előnyt már nem adta le a hazai együttes. A ZTE NKK végig vezetve nyert és szerezte meg első győzelmét az amatőr bajnokságban.

Horváth Zsófia:- Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Végig vezetve, de hullámzó játékkal sikerült megszereznünk első győzelmünket. Azon kell dolgoznunk, hogy kevés üresjárat legyen a védekezésünkben és a támadásainkban és így egy egyenletes szintet tudjunk hozni. Megyünk tovább, hiszen szerdán itt az újabb feladat!

2017. november 14. prm