A mai napon, a Környezetvédelmi Világnapot megelőzően a #zöldenjobb mozgalom arra kérte az ország kisebb, nagyobb közösségeit hogy csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz és öltözzenek zöldbe. A kezdeményezést útnak indító Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés célja a környezettudatos magatartás, a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése volt. A közösségi médiában a hashteggel ellátott fotók ellepték az internetet. 

A „zöldenjobb” környezetvédelmi mozgalom akciójában vett részt a megyeszékhelyi Ady Endre Általános Iskola, és AMI is.  Az akció keretében tanítványaink és tanáraik is zöld felsőben érkeztek az iskolába. A közösségi oldaluk beszámolója szerint a harmadik óra utáni szünetben az első udvaron egy élőképet, hatalmas zöld fát formáztak meg, ezzel is kifejezve a környezetünk védelmének fontosságát.

A fa elkészülte után, minden gyerek leguggolt, majd felállva egyszerre a „FÖLD ZÖLD” felkiáltással zárták az attrakciót. Az Ady iskola hűen az örökös ÖKO iskola címéhez a megmozdulásban az 1-8. évfolyamról minden gyermek és tanár, körülbelül 650 fő vett részt.

Fotó: Csizmadia Ibolya

2018. június 1. prm