A „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Csalájukért kezdeményezésére Zalaegerszeg is csatlakozik, a SZÍNEZZÜK LILÁRA AZ ORSZÁGOT! című kampányhoz!
A lila szín a koraszülött babák nemzetközi színe.  A lila jelképezi a reményt, a bátorítást, az érzékenységet, az együttérzést, a kivételességet és a nyitottságot.

November 17. a Koraszülöttek Világnapja

2008-óta nemzetközi szülői kezdeményezésre november 17-ét a Koraszülöttek Világnapjaként jegyzik!  Ez a nap azokról a családokról szól, akiknek szembesülnie kellett a koraszülés nehézségeivel és következményeivel. A Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az idő előtti születés világméretű kihívásaira és terhére, a koraszülés problémájára és aktuális kérdéseire. 
Fontos üzenete, hogy az érintett családok szakszerű és folyamatos segítséget kapjanak egészen addig, amíg szükségük van rá.

November 17-én 17,00 órától várjuk Önt, várunk Téged a Dísz térre, ahol Ön és Te is részese lehetsz egy nagyszerű és különlegesen látványos programnak!

17,00 – 17,30 Flashmob a koraszülöttekért!
Benne: horgolt kissapkák és koripok átadása
Simon Veronika énekel
Lilafénnyel együtt dobban a szívünk - alakzatformálás

17,30 – 18,00 Kora-Koncert Mihály Péterrel, Velünk lesz a koraszülött mentőautó és még sok meglepetés ...

A programot a koraszülött gyermekek és családok ellátásáért, támogatásáért elkötelezett szülők és szervezetek szervezik: „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület szülői csapata Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

2017. november 16. prm