A kialakult pandémiás helyzet rengeteg ember életét megnehezíti, vállalkozások kerülnek nagyon nehéz helyzetbe, az embereknek a mindennapi meleg étel biztosítása is nehéz feladat. December 21-én délután a megyeszékhelyi Yankee pub&Pizza étterem teraszán Kovács Csaba tulajdonos, Vastag Balázs megbízott üzletvezető és munkatársai 200 adag gulyáslevest gazdagon, hozzá kenyeret és szaloncukrot osztottak a rászoruló családoknak.  

-Éttermünk is, ahogy minden más melegkonyhás vendéglátó egység, kiszállítás és elviteles ételrendelésekből tartja fenn magát és kivétel nélkül az összes alkalmazottját, mivel senkitől sem váltunk meg ebben a nehéz helyzetben sem. Az emberek mellénk álltak és megtisztelnek azzal, hogy Tőlünk is rendelnek, így fenn tudunk maradni és nem kell bezárnunk- tájékoztatott Vastag Balázs. 

A Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ 150 főnek adott az étterem által kiállított ételkupont, amivel átvehették a helyszínen az ételcsomagot. Az ételosztás végén a cég 50 csomagot szállított ki a Zalaegerszegi Családok Átmeneti Otthonában élőknek. Vastag Balázs az ételosztás kapcsán elmondta, hogy az emberek ebben a nehéz időszakban sem hagyták magára az éttermet, így ezzel az akcióval szerettek volna valamit visszaadni a közösségnek. 

Bognár Ákos önkormányzati képviselő, valamint a Szív-Szerszámsziget labdarúgó emléktorna szervezői-Udvarhelyi András és Papp Gábor- is sokat tettek azért, hogy ezt az akció megvalósulhasson. 

Most kell az ünnep, talán jobban, mint valaha. Szeretnénk megmutatni az embereknek, így karácsony közeledtével, hogy ezt a vírusos helyzetet csak egymást segítve, egymásért és a szabályokat betartva tudjuk legyőzni. Embertársainkat önzetlenül támogatva, lelkiismeretesen szorgoskodva szebbé tehetjük a világot már azzal, hogy mosolyt csalunk az arcukra- fogalmazott Vastag Balázs. 

Az ételeket elviteles elcsomagolt formában, a mindenkori járványügyi intézkedéseket maximálisan betartva és az egészségügyi előírásokat figyelembe véve adták oda az embereknek. A meghatódottság és az öröm jelei a maszkok felett felcsillanó tekintetekből szűrődtek az ételosztásban résztvevők felé. 

2020. december 22. Prm