Karácsonyi adománygyűjtő akció

Eljött az év egyik legjobban várt időszaka, az advent és vele a karácsonyi készülődés. A családok nagyrésénél az ajándékozás, az örömszerzés lengi be a mindennapokat. Sokan vannak viszont, akik a mindennapi léttel küzdenek, hogy a családjuknak legyen mit ennie. A Magyar Vöröskereszt idén is gondol a rászoruló családokra és karácsonyi adománygyűjtő akcióval próbál segíteni. A megyeszékhelyi szervezet munkatársai december 8. és 17. között várják a lakosság adományait a Zala Pláza földszintjén kialakított adománygyűjtő ponton. 

-Főleg tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodó szereket, könyveket és gyermekjátékokat várunk az adakozó polgároktól, amiket a zalaegerszegi és a környékbeli családoknak fogunk eljuttatni, hogy ezzel is segítsünk nekik az ünnepi készületben- tájékoztatott Benkő Lászlóné a Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi szervezetének vezetője. 

A hivatalos részt követően az elmúlt évhez hasonlóan három megyeszékhelyi sportklub hozta el adományait, a ZTE NKK női NB I-es kosarasai, a ZTE FC labdarúgói közül Balázs Zsolt és Vernes Richárd, valamit a Zalaegerszegi Judo SE képviseletében két hölgy kíséretében Nagysolymosi Sándor. A sportolók élelmiszerekkel és otthonról és klubjuktól hozott tárgyakkal, mezekkel, ruhákkal és gyerekjátékokkal próbáltak segíteni a rászoruló családokon. 


Az idén 10 napon át várják a nagylelkű felajánlásokat, adományokat, minden nap 10-től 18 óra között. Karácsonyig közel 150 családnak juttatják majd el a Vöröskereszt önkéntesei az adományokból összeállított csomagokat. 

Adjunk mert adni jó!

2017. december 8. prm