A XVI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár november 30 - december 1. között várja az érdeklődőket a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A hagyományos programon minden a mézről fog szólni. 
A tavalyi nagysikerű jubileumi rendezvény után természetes volt, hogy idén is lesz Mézfesztivál Zalaegerszegen. A rendezvény fő célja, ahogy azt Czémán László. a Söjtör és Térsége Méhészeinek egyesületének elnöke kiemelte, a mézfogyasztás népszerűsítése.

-A rendezvényünk üzenete úgy látszik értő fülekre talált, hiszen az elmúlt években fokozatosan növekszik hazánkban a mézfogasztás. Jelenleg közelít az egy kiklóhoz a fejenkénti átlag- tájékoztatott Czémán László. 

 

 

Szombaton és vasárnap is gyermek programokkal várják a családokat, valamint a fő program természetesen a mézzel lesz kapcsolatos. Lesz előadás, termelői vásár, mézlovagrendek találkozója, valamint méhészszakmai kiállítás és vásár. Vasárnap 9 órától második alkalommal rendezik meg a Mézfutamot, melynek nevezési díjából, és különböző adományokból a Nyitott Ház EGYMI –t támogatják. A futásra a helyszínen is lehet még nevezni. 

2019. november 29. Prm