A Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete –Majdnem elfelejtett értékeink címmel immár negyedik alkalommal rendezett Hagyományőrző napot Vasboldogasszony község meghívására.

-Egy közösségi pályázat kedvezményezettjeiként sikerült vásárolnunk egy káposztaszeletelő gépet munkánk megkönnyítésére,de természetesen résztvevőink közül volt, aki ragaszkodott a hagyományos szeletelési módszerhez-tájékoztatott Tóth Ágnes főszervező. 

Idei évünkben a nudli előkészítésénél, valamint a sodrásánál is megismerkedhettek az érdeklődők új technikákat, a férfiak is szívesen kivették részüket a sodrásból, sőt meglepően,ők is az otthonról ellesett technikával dolgoztak.

Hagyományőrző nap keretében megismerkedhettek még a résztvevők a kosárfonással, asztali díszek készítésével, egyszerű, hagyományos alapanyagok felhasználásával.

-Nagy örömünkre idős-fiatal teljes egyetértésben, jókedvűen töltötte a napot, s csatlakoztak a környékbeliek, akik már előző években is együtt rakták el káposztájukat velünk. A nap legemlékezetesebb mozzanata, hogy Julika néni, Manci néni, akik összesen 185 évesek, együtt sulykolják a sózott káposztát a savanyító edénybe.

A hagyományőrző program az egyesület tervei szerint jövőre Zalaegerszegen is bemutatásra kerül. 

2019. október 29. Prm